UPDATE: Percheziții la una dintre firmele magnatului imobiliar Barbălată!

Două mașini ale Direcției Antifraudă au stat parcate ieri pe parcursul întregii zile în fața sediului administrativ al omului de afaceri.

De altfel, aseară, la ora 20.00, cele două mașini încă se aflau acolo. Astăzi, la orele dimineții, ofițerii de la DIICOT Caraș-Severin au descins și ei pentru a ridica o serie de documente.

Potrivit unor informații neconfirmate oficial până la această oră, Costel Ciobanu zis Barbălată ar fi suspect de evaziune fiscală.

Omul de afaceri deține o mare parte din spațiile comerciale din oraș.

perchezitii barbalata

UPDATE 1 – Perchezițiile sunt în derulare și la această oră, mașinile de la Antifraudă fiind parcate și acum în fața sediului firmei lui Barbălată. Procurorii explică faptul că au început urmărirea penală. “A fost începută urmărirea penală față de faptă pentru constituire de grup infracțional organizat și evaziune fiscală. Au fost ridicate mai multe probe”, a declarat Adrian Stamatin, procuror-șef în cadrul DIICOT Caraș-Severin pentru www.expressdebanat.ro.

Oamenii legii au ridicat mai multe documente și acte contabile. Stamatin a explicat faptul că în această etapă se analizează probele, iar după începerea urmării penale față de faptă, sunt vizate persoane. Deocamdată, nu poate fi vehiculat niciun nume.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

Comments

 1. alex says:

  In sfarsit pot sa zambesc! 🙂

 2. Razvan says:

  Sa fie intr-un ceas bun ! De individu asta nu mi-ar parea rau deloc. Om de afaceri..:)))

 3. pixar says:

  Cand o sa il vedem la inchisoare pe minim 10 ani si cu averea confiscata se poate spune ca s-a facut dreptate.

 4. Ceausescu says:

  se stia de mult de firmele lui de capusare …. dar acuma fiind an prezidential …. s-au pus pe fapte mari … nu-l plangeti oameni buni caci … nu va pati nimic 🙂

 5. ovidiu says:

  atata timp cat ancheta nu va ajunge si la mai marele judetului, frunzaverde nimeni din cei apropiati lui nu va pati nimic. cand ancheta va ajunge si acolo de abia atunci putem rade !!!

 6. Ba Barbalata a dat de lucru la multi ,o fi facand el si rau dar a facut bine la multi ‘a ajutat multi oameni care a lucrat la firmele lui ,salari bune preme ,va facut localuri bune ,sunt ati mult mai rai dar nui vedeti

 7. Razvan says:

  Iulian , daca vrei sa dezvolti ceva , trebuie sa gandesti in perspectiva , altfel castigul e doar de moment , raul principal pe care l-a facut individul asta e ca din cauza lui sau blocat foarte multe investitii la nivel local. Vezi TMD FRICTION din Caransebes , fabrica cu peste 1000 angajati , si asta e doar un exemplu , binenteles ca aceste blocaje de investitii sunt sustinute si de autoritatie locale care la fel ca si el nu au nici o perspectiva nici macar la furat. Ei ar fi in stare sa fure tot intr-o zi iar pe viitor sa nu aiba nimic de muls !Daca ar exista ar putea sa fure in timp multi ani de acum incolo , binenteles ca nu ar fi un lucru bun dar printr-o investitie am avea si noi mult de castigat caci toate se leaga intre ele , muncitori cu salarii , consum mai mare pe piata , dezvoltarea firmelor mici si mijlocii , buget local mai mare si studentii ingineri din Resita cu locuri de munca ! Te rog sa mah ierti Iulian dar cred ca trebuie sa privim lucrurile altfel , populatia Resitei a scazut cu 20.000 de locuitori in ultimii 6 ani , la un moment dat nici barurile lui nu vor mai functiona din lipsa de clienti ! Bazele unei companii trebuiesc a fi stabile nu subreda si mereu sub atentia organelor legii!

 8. ionel says:

  jos palaria pentru procurorii care pe salarii penibile comparativ cu averile celor pe care ii cerceteaza,lucreaza in conditii grele pentru a reduce fenomenul infractional.cu privire la tema de mai sus-era si timpul ca cineva sa l intrebe”de sanatate” pe cel mai penibil,imoral si parsiv “om de afaceri” din Resita.Nici nu banuiti cite rele a facut acest individ,citi oameni a nenorocit,si cum a devenit stapinul a 70 % din spatiile comerciale din oras.Diicot trebuie sa inceapa cu modul cum a devenit acest individ-“om de afacere” vezi:banat Com,Comaliment,Abator Moniom,fagex Caransebes si multe altele,contracte de inchiriere cu sume micsorate,focul de la Victoria,Universal ,spalare de bani cu sora sa in Serbia,combinatia cu procurori ,fosti prefecti si…..mult succes domnilor procurori,desi sperantele sint mici -mergeti ianinte indiferent de cei “cu stele de la Buc” care il sustin pe spaga grea lunara.

 9. ionel says:

  interesanta ar fi si analiza modului cum fiscul afost pacalit de acest individ la vinzarea unui CET(punct termic) din centrul Resitei-a facut investitii de miliarde fictive (pe una din firmele lui) si apoi a pretins consililui local sa i dea spatiul ieftin deoarece a “investit”-pai e simplu de verificat daca firma care a renovat spatiul pentru 3 miliarde a achitat tva aferent lucrarilor.e simplu de verificat.daca se doreste -ce sa mai amintim legaturile si afacerile din ultimii ani cu primaria Resita-si aici e de lucru-inclusiv km 8-de fapt e “cancerul economic” al Resitei acest individ.

 10. Falcao says:

  Bă Ionel anonimul tu cred ca esti un frustrat care te a ars Ciobanu in cambuza sau pe taica tu si in neștiință de cauza scrii si tu comentarii . Lăsa ti justiția sa facă dreptate ca de lache care fac justiție online e plină lumea

 11. Costel barba lata nu este singur in afacerii ,nu mai scrieti prosti aici el si cu frunza verde au Saracit Municipul CARAS SEVERIN ,unele cladiri sunt deteriorate de tot ,nu au interes de renovat de ex, fosta Romarta majoritatea spatilor care le detine sunt pe numele sorei lui din Germania ,si nu din Serbia cum scrie cineva mai sus …el este doar Administrator .