De Ziua Copilului, bugetarii primesc două zile libere! Trăi-ne-ar statul!

Guvernul a decis, azi, prin Hotărâre, ca ziua de 2 iunie să fie nelucrătoare, urmând ca aceasta să fie recuperată pe data de 10 iunie sau fracționat până pe 16 iunie. Există însă şi excepţii.

Potrivit Hotărârii, pentru salariații din sectorul public ziua de 2 iunie se stabilește ca zi liberă. „Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituțiile publice își vor desfășura activitatea în regim de program normal în ziua de 10 iunie 2017 sau se vor prelungi corespunzător timpul de lucru până pe data de 16 iunie 2017, potrivit planificărilor stabilite”, se specifică în Hotărârea Executivului, citată de Mediafax.

Potrivit documentului, nu se acordă zi liberă în 2 iunie pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității. De asemenea, nu se acordă zi liberă magistraților și celorlalte categorii de personal din cadrul instanțelor judecătorești implicate în soluționarea proceselor cu termen în data de 2 iunie și nici participanților în aceste procese.

Executivul a luat decizia de a da liber bugetarilor vineri, 2 iunie, pentru a se face „punte” între 1 iunie, declarată nelucrătoare, și zilele de sâmbătă, duminică și luni, a doua zi de Rusalii, sărbătoare legală. În total vor fi astfel 5 zile consecutive nelucrătoare.

Sursă foto: eskape.ro