Cine pe cine minte?! Mizeria de la Metalul, ascunsă sub preş de primarul Stepanescu!

Invitat în studioul TVR Timişoara, la emisiunea sportivă „În prelungiri”, edilul-şef al Reşiţei a încercat să păcălească opinia publică făcând afirmaţii neadevărate şi defăimătoare la adresa unora dintre jurnaliştii din presa locală.

Ziarele online Express de Banat şi Argument şi televiziunea Banat TV au prezentat în urmă cu câteva zile imagini de la sediul SC Clubul Sportiv Metalul Reşiţa SA, situat în Reşiţa, Strada Petru Maior Nr.2, Etaj IV, camera 409, mai exact într-una din camerele de la etajul patru al Blocului 800. Imaginile respective au ajuns să fie preluate şi de cele mai importante ziare de sport din România, Prosport şi Gazeta Sporturilor, pentru că nicăieri jurnaliştii sportivi nu au mai găsit aşa ceva: mizerie, miros insuportabil, o uşă care abia se ţine în balamale, un hol insalubru şi fără iluminat electric. Un corp de clădire serios afectat de un incendiu, pe care sunt aruncate tot felul de vechituri, mobilă, frigidere, maşini de spălat şi cine mai ştie ce.

Mai mult decât evident!

Faptul că acolo este sediul SC Clubul Sportiv Metalul Reşiţa SA a fost confirmat de o mulţime de plicuri, venite chiar de la Federaţia Română de Fotbal, şi avize poştale care aveau trecută la destinatar exact adresa respectivă. Aceeaşi adresă care apare în actele oficiale de la Registrului Comerţului, dar şi în documente ce poartă semnătura primarului Mihai Stepanescu. Mai mult decât atât, Jean Turmacu, reprezentantul SC Clubul Sportiv Metalul Reşiţa SA, a precizat chiar în ziua în care au fost surprinse imaginile că pentru acel aşa-zis birou a fost prelungit contractul de închiriere pe încă un an!

cs metalul resita

cs metalul resitaAsta da respect!

În emisiunea TV moderată de Florin Mihoc, edilul-şef al Reşiţei a denaturat adevărul, lăsând să se înţeleagă faptul că imaginile publicate de Express de Banat, Argument şi Banat TV nu ar fi fost luate de la sediul SC Clubul Sportiv Metalul Reşiţa SA.  „Avem doi, eu ştiu, să le spun gazetari, eu respect reprezentanţii mass-mediei, sută la sută, sau până la un punct, pe cei doi îi respect până la un punct. De ce?! Era Adunarea Acţionarilor şi nu se ştia unde se ţine de către dânşii, mă rog, fără să întrebe. Adunarea s-a făcut fără a anunţa presa, mass-media, cred că şi la Timişoara aşa se face. Faci comunicat de presă cu ce hotărâri s-au luat, dar doi din ăştia, aşa mai aparte, s-au dus la o Direcţie de Administrare a Patrimoniului şi au făcut o poză acolo pe un culoar, bineînţeles, luminile erau stinse şi de acolo a ieşit eu ştiu ce mare articol din ăsta negativ”, a afirmat Mihai Stepanescu.

CITEŞTE ŞI: Metalul Reşița, în beznă, jeg şi miros insuportabil!

A încurcat etajele!

Birourile Direcţiei pentru Administrarea Domeniului Public şi Privat al municipiului Reşiţa le-am găsit la etajul trei şi tocmai de acolo am fost trimişi un etaj mai sus, chiar de către angajaţii serviciului de care vorbea primarul Stepanescu în studioul TVR. Că biroul unde figurează sediul SC Clubul Sportiv Metalul Reşiţa SA aparţine de Direcţia de Patrimoniu e foarte posibil, însă fotografiile şi imaginile video sunt exact de la etajul patru, de la camera 409 şi nu din altă parte, aşa cum a lăsat să se înţeleagă primarul Stepanescu. Imaginile respective nu sunt inventate, sunt pur şi simplu realitatea de la faţa locului. Luminile nu erau stinse, ci efectiv nu exista iluminat electric! Mai mult decât atât, dacă Direcţia de Patrimoniu ar funcţiona în acele condiţii, aşa cum a insinuat edilul-şef, ar fi şi mai grav!

14 (1)

cs metalul resitaOfsaid mare!

În finalul emisiunii de la TVR, Mihai Stepanescu a recunoscut cu gura lui că vorbeşte în necunoştinţă de cauză. „În orice caz, adunarea a avut loc la stadion, din câte ştiu eu, şi urma să se facă acel comunicat de presă. Dar dânşii au luat-o înainte şi, mă rog, iar cei doi, dacă o să căutaţi, o să-i găsiţi, sunt angajaţi la un alt club, nu Reşiţa, şi nu Timişoara, din Divizia B”, a afirmat primarul. Legat de Adunarea Generală, e într-o gravă eroare, chiar cel care a convocat-o, Jean Turmacu, declarându-ne în ziua respectivă că s-a ţinut la Primăria Reşiţa. Deci, nu la stadion, aşa cum ştie primarul! De fapt, jurnaliştii care s-au dus iniţial la Stadionul „Mircea Chivu” pentru acea Adunare Generală au fost direcţionaţi de către Adi Ciocan (n.r. – coordonatorul CSM Şcolar Reşiţa) spre Blocul 800. În ofsaid mare e şi atunci când vorbeşte de jurnalişti angajaţi la alte cluburi. Aşa stând lucrurile, e posibil, totuşi, ca primarul Reşiţei să nu fi avut intenţia de a defăima jurnaliştii şi de a-i acuza că au prezentat imagini ce nu reflectă realitatea. Pur şi simplu, e posibil să nu fi călcat niciodată pe la etajul patru al Blocului 800, pe la sediul SC Clubul Sportiv Metalul Reşiţa SA, şi să fi fost dus de nas de oamenii din subordine, ceea ce nu ar fi pentru prima dată. Indiferent care ar fi explicaţiile, primarul Stepanescu şi Consiliul Local Reşiţa ar trebui să fie mai atenţi pe mâna cui dau banii publici sub pretextul unui fotbal de performanţă. Nu de alta, dar altfel de penibil şi ridicol nu scăpăm prea repede din Valea Domanului!

Vezi aici declaraţiile primarului Stepanescu în cadrul emisiunii ,,În prelungiri”!

stepanescu in prelungiri