Zona metropolitană a Timișoarei: „Primarul are niște pârghii foarte importante și un rol de pionier”

Viziunea lui Dominic Fritz pentru atingerea obiectivului Timișoara metropolitană: colaborarea cu primarii localităților din jurul capitalei Banatului! Candidatul este optimist în legătură cu proiectul și consideră că este timpul pentru o maturizare pe scena politică.

Dominic Fritz crede în proiectul Timișoara metropolitană și promite că va lucra activ pentru atingerea obiectivului dacă va fi ales primar. Useristul plănuiește întărirea Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și are încredere că va putea colabora cu primarii din zona periurbană indiferent de coloratura politică. Argumentul principal pentru o colaborare posibilă este reprezentat de fondurile care vor putea fi accesate de zona metropolitană pentru dezvoltarea bunăstării cetățenilor rezidenți în interiorul său. „O să facem campanie pentru zona metropolitană și funcționarea ei în toată zona periurbană. O să mă întâlnesc și o să fac evenimente cu toți colegii și candidații USR-PLUS din comunele din jurul Timișoarei ca să vorbim și să subliniem că vedem zona asta ca o zonă integrală. Sper că o să am niște colegi în jurul Timișoarei din Alianța USR-PLUS, dar nu sunt chiar atât de optimist să cred că o să fie doar primari USR-PLUS în această zonă metropolitană. Nici nu este nevoie, eu cred că este momentul unei maturizări în cultura politică în România. Să vadă și alți primari, și dacă sunt de la PSD, și dacă sunt de la PNL, că doar dacă colaborăm putem să aducem beneficii cetățenilor și trebuie să întărim structura de guvernare pentru zona metropolitană. Vrem să întărim Asociația de dezvoltare intercomunitară, unde Timișoara are un cuvânt foarte greu de spus, să devină un implementator de proiecte, să aplice pentru proiecte. Îmi e greu să cred că primarii doar din cauză că primarul Timișoarei este de la USR-PLUS o să refuze să participe la aceste proiecte pentru că sunt anumite fonduri pe care le putem accesa doar împreună.”, a prezentat candidatul.

Useristul consideră că Timișoara este un jucător important în sfera de decizie pentru zona metropolitană. Fritz a subliniat nevoia de înțelegere a structurii administrative a zonei metropolitane și privește cu optimism dezvoltările viitoare ale proiectului. „Timișoara trebuie să fie liderul pentru zona metropolitană. Motivul pentru care proiectul a eșuat este că Timișoara nu a umplut rolul de lider care să împingă proiectul înainte. Dacă aș candida la Primăria Șag, poate nu aș fi atât de optimist, pentru că de acolo este mai greu. Timișoara, ca oraș, și ca primar al Timișoarei ai niște pârghii foarte importante și un rol de pionier care împinge proiectul în față pentru întreaga zonă metropolitană, dar pentru asta trebuie să înțelegem foarte bine instrumentele și arhitectura administrativă a zonei metropolitane.”, a explicat Dominic Fritz.