Proiect ambiţios la Clinica ORL din Timişoara, dar cu o durată prea mare de execuţie

Clinica ORL din cadrul Spitalului Municipal Timişoara va primi o altă înfăţişare, asigură Nicolae Robu, cu fonduri europene. A fost scoasă la licitaţie proiectarea şi execuţia obiectivului.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, în cadrul dezvoltării infrastructurii de sănătate şi sociale. Valoarea totală a proiectului este de peste 10 milioane de lei cu TVA inclus, iar valoarea lucrărilor de construcţie este aproape 7 milioane şi jumătate de lei cu TVA.

Clădirea din curte va fi una de tip parter cu patru etaje, suprafaţa construită de 173 mp, iar cea desfăşurată de 865 mp. „În această fază avem documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie. Avem scenariul A care este şi cel recomandat pentru realizarea obiectivului şi care se referă la realizarea circulaţiei între cele două corpuri de clădire, cel din curte şi cel de la stradă. Apoi realizarea unei scări metalice la corpul clinicii pentru evacuare în caz de incendiu. De asemenea, extinderea,compartimentarea şi finisarea corpului de clădire din curte. În final vor realiza şi amenajarea curţii interioare.”, a precizat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Durata de execuţie este de 33 de luni, deci până în anul 2023. Prea mult, după părerea edilului, care spune că va urgenta lucrările. „Cam mare durata de execuţie. Întotdeauna vreau termene mai scurte şi s-a dovedit de multe ori că se pot face lucrările în termene mai scurte. Ar trebui ca termenele pe care proiectanţii le stabilesc să fie mult mai reduse. Să vii să spui că 33 de luni sunt necesare pentru astfel de lucrări e prea mult. Voi încerca să accelerez totul, dar proiectanţii vin cu normativele lor.”, a adăugat Nicolae Robu.

Sursa foto: Tion

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/