„Ziua Z” bagă 12 tineri în arest. Unul dintre ei este student medicinist originar din Caraș-Severin

Trei dintre persoanele ridicate în „Ziua Z“ de poliţiştii de la Antidrog sunt acuzate de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri, iar alte nouă au fost propuse de procurorii DIICOT pentru arestare, Tribunalului Timiș, pentru trafic de droguri.

Judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Timiș a dispus arestarea preventivă a tuturor celor 12 reținuți de procurorii DIICOT, în cadrul a două dosare, pentru o perioadă de 30 de zile. Printre ei și Lazăr Matei, un student la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, dar care avea domiciliul încă în județul Caraș-Severin, mai exact în comuna Rusca Montană.

„S-a reţinut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracţional organizat, având ca obiectiv derularea de activităţi infracţionale pe linia traficului cu droguri de risc şi de mare risc (cannabis, rezină de cannabis, comprimate ecstasy, timbre LSD). Nucleul de bază al grupării a fost constituit din 9 suspecţi originari din Tg. Jiu, care şi-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenţilor Facultăţilor de Medicină şi Drept”, arată procurorii DIICOT în propunerea de arestare preventivă.

Cosmin Bolosin, avocatul lui Matei Lazăr, spune că a contestat deja sentința Tribunalului Timiș și se așteaptă ca judecătorii de drepturi și libertăți ai Curții de Apel Timișoara să ia o măsură preventivă mai ușoară față de cei 9 din dosarul de arestare preventiv. Un alt dosar îi reunește pe alți trei membri ai grupării, care sunt acuzați de trafic de droguri de mare risc, nu doar cannabis sau exctasy, ci, probabil, droguri ceva mai periculoase.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

CITEŞTE ŞI: ZIUA Z. Peste 200 de percheziții la suspecți de trafic de droguri, criminalitate informatică, șantaj, sechestrare de persoane și tentativă de omor!

Sursa foto: Pressalert

tmc 640