ZIUA Z. Peste 200 de percheziții la suspecți de trafic de droguri, criminalitate informatică, șantaj, sechestrare de persoane și tentativă de omor!

Acțiune fără precedent a DIICOT-ului în nu mai puțin de 28 de județe și municipiul București! Procurorii au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, care se derulează concomitent, fiind efectuate 238 de percheziții domiciliare, ce vizează 227 de suspecți!

Mascații au descins inclusiv în Caraș-Severin. Vizate mai sunt municipiului Bucureşti și județele Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Vaslui, Galați, Brăila, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Hunedoara, Timiș, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Bistrița Năsăud.

„Acțiunile concertate ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism declanşate astăzi la nivel național sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de omor”, au transmis procurorii DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

UPDATE 1, ora 8.50

În Caraș-Severin, oamenii legii vizează o singură persoană, un bărbat care locuia de mai multă vreme la Timișoara, acolo unde gruparea acționa, dar care și-a păstrat domiciliul în județul Caraș-Severin, percheziția fiind făcută la locuința declarată de domiciliu a acestuia.

UPDATE 2, ora 16.50

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au efectuat 36 de percheziții domiciliare, dintre care 33  în judeţul Timiș și 3 în judeţul Caraș-Severin, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc, trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

S-a reținut faptul că, la începutul anului 2017, în mediul universitar din municipiul Timişoara s-a constituit un grup infracțional organizat, având ca obiectiv derularea de activități infracționale pe linia traficului cu droguri de risc și de mare risc (cannabis, rezină de cannabis, comprimate ecstasy, timbre LSD). Nucleul de bază al grupării a fost constituit din 9 suspecți originari din Tg.Jiu, care și-au dezvoltat activitatea de furnizare de droguri în special în rândul studenților Facultăților de Medicină și Drept.