Conducerea Universității „Eftimie Murgu” nu a înțeles mesajul procurorilor anticorupție! Profesorii execută silit universitatea!

Profesorul Cristian Rudolf, în același timp lider de sindicat, urmează să fie dat afară astăzi din universitatea reșițeană printr-o hotărâre a Senatului UEM, concedierea fiind considerată de acesta drept abuzivă și o evidentă răzbunare a conducerii pe care a contestat-o în repetate rânduri!

După mazilirea lui Sava Ianici, fostul decan al Facultății de Inginerie, astăzi e rândul lui Cristian Rudolf să fie executat de către Senatul UEM. „Abuzul pe care îl sufăr eu acum este ușor transferabil, dacă nu se ia atitudine și nu se stopează acum, asupra oricărui salariat care dintr-un motiv sau altul devine antipatic conducerii. Este mai ușor a deveni antipatic conducerii universității chiar decât a face un pronostic sportiv. Am devenit antipatic având o opinie diferită, expunând-o în spațiul public, contrazicând conducerea sau pur și simplu câștigând procese de pe urma cărora universitatea are de dat foarte mulți bani. Tot timpul se ajunge la bani”, a declarat Cristian Rudolf pentru expressdebanat.ro.

Acesta spune că nu există temei legal și că nu i se poate imputa ceva atât de grav încât să se dispună măsura concedierii, așa cum a propus Comisia de disciplină. Profesorul Rudolf vorbește despre un pretext pe care conducerea de la „Eftimie Murgu” l-ar fi găsit pentru ca el să fie eliminat și, totodată, pentru ca nimeni altul să nu mai îndrăznească de deschidă gura în universitate. Cu excepția aplaudacilor Doinei Frunzăverde și ai rectorului Andrade Bichescu. „Pretextul este că am trecut în mod greșit o notă în catalog unui student. L-am confundat cu fratele lui mai mare. E un mesaj clar, cine va mai avea de obiectat va fi pus la punct în mod similar”, a afirmat profesorul.

Acesta susține că eliminarea sa se face fără respectarea Codului Muncii, fără respectarea procedurii, pentru că acea comisie de cercetare disciplinară care a propus Senatului desfacerea contractului său de muncă nu are un cod de funcționare, ea pur și simplu ar acționa la inițiativa rectorului. Cristian Rudolf a mai spus că mesajul transmis de procurorii anticorupție atunci când au intrat cu cătușe în Universitatea „Eftimie Murgu” și i-au legat pe câțiva dintre corupții de la catedra universitară nu a fost înțeles de actuala conducere sau că pur și simplu este ignorat. Banii ar fi mai importanți decât orice în universitatea reșițeană, pur și simplu ar suci minți și i-ar face pe unii să-și piardă orice urmă de demnitate. „Se pare că există un singur țel, distrugerea! Cine nu face jocuri în această universitate?! În momentul de față este un proces de reorganizare, de rearanjare a polilor de putere. Acești poli duc universitatea în jos. Nu pot să dau nume. Unii au spate politic, alții nu. Este o combinație de interes, funcția de conducere fiind bine remunerată, și orgolii”, acuză liderul de sindicat.

Acesta a mai dezvăluit în timpul interviului live pe care l-a acordat pentru Express de Banat că pe rolul instanțelor de judecată există 103 procese deschise universității, multe dintre ele fiind câștigate. „Câțiva colegi vor să execute silit universitatea! Suma totală datorată se ridică la 2,5 milioane lei, fără dobânzi!”

 

1000 x 100 gif logiscool