Taximetriştii din Caransebeș, cu jalba la Prefectura Caraş-Severin! Prefectura îi trimite la Primăria Caransebeş!

Prefectura Caraș-Severin a răspuns Sindicatului Județean Profesional al Taximetriștilor – Caransebeș, după ce instituția a fost sesizată cu privire la presupuse nereguli constatate de taximetriștii din Caransebeș. Ei acuză Primăria municipiului că a întocmit un regulament de funcționare a serviciului taximetriei care nu este conform cu Legea taximetriei.

Potrivit consilierului local social-democrat Gavrilă Ardelean, Prefectura Caraș-Severin a răspuns la petiția adresată de sindicat că a luat act de sesizare și a transmis Primăriei Caransebeș spre competentă soluționare în condițiile legii.

„În următoarele zile, Sindicatul Județean Profesional al Taximetriștilor – Caransebeș așteaptă răspunsul din partea Primăriei Caransebeș. Pentru că nu este normal ca Primăria să facă un regulament care nu este conform legii. Adică în toată țara se aplică legea, singura primărie este cea din Caransebeș care nu respectă legea, ei au inventat reguli în afara legii”, spune Gavrilă Ardelean.

CITEŞTE ŞI: Disensiuni politice sau administrative? Taximetriştii, băgaţi la înaintare!

Consilierul local a luat poziție și în Consiliul Local, unde a invitat la dezbateri și taximetriștii din municipiul Caransebeș.

„Eu am sesizat ce nu mi se pare normal, pentru că nu se regăsește în lege să plătești anual o taxă de autorizare sau să plătești 5 euro pe lună taxă de parcare și staționare în zonele amenajate de Primărie. Uitați-vă în toată țara!… La Timișoara sunt 7.000 de taxiuri și nu plătesc așa ca la noi, nu există așa ceva”, spune Gavrilă Ardelean.