Ziua Femeii şi un seif dintr-o biserică l-au costat libertatea! Pe autorul jafului de la bijuteria din Complexul Intim!

La propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, Vasile Cătălin Hălmaci a fost arestat preventiv ieri de către judecătorul de drepturi și libertăți al Judecătoriei Reșița, pentru jaful de la bijuteria din Complexul Intim.

Deținător, se pare, al unui magazin în zona cunoscută drept „Catanga”, Hălmaci zice-se că a fost „școlit” în străinate cu privire la modul de operare a jafurilor. Dar el a operat chiar acasă, la Reșița. Și, deși a încercat foarte bine să gândească spargerile și să-și ascundă urmele, a avut și ceva scăpări: probele ADN.

De Ziua Internațională a Femeii, trei reșițeni au decis să nu mai meargă acasă cu mâna goală la soții, așa că au intrat în Biserica Baptistă „Speranța” din Reșița și au plecat cu seiful. Dar nu-i poți da nevestii un seif fără cifru, așa că au găsit găzduire la un amic, în Câlnic, au tăiat ușa seifului cu bomfaierul (muncă de chinez bătrân, credeți-mă!) și au aruncat, apoi, seiful pe Bârzava. Au oprit doar cei 20.000 de euro din seif și ușa acestuia (probabil drept trofeu!).

Dar, de aici și până la percheziții cu mascații, nu a mai fost decât un pas, așa că Vasile Cătălin Hălmaci, Alin Flavius Neaga și Ionel Ramon Șoimu au ajuns în fața judecătorului de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă, propunere respinsă de judecător, care a ales să-i plaseze doar sub control judiciar. Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a contestat decizia la Tribunalul Caraș-Severin, insistând ca cei trei să stea în arest, dar, și aici, judecătorul de drepturi și libertăți le-a respins cererea.

CITEŞTE ŞI: Bijuteria de la Intim, spartă cu picamerul de un singur infractor?!

Inspirați, totuși, procurorii și polițiștii au luat probe ADN de la cei trei, pentru a le putea corobora cu alte probe ridicate la diversele jafuri din județ, deloc puține în ultima vreme. Joi au venit primele rezultate, procurorii putând observa, astfel, că probele ADN ale lui Vasile Cătălin Hălmaci se potrivesc cu cele ridicate de criminaliști în urma spargerii bijuteriei de la Intim, în noaptea de 7/8 ianuarie 2018! Polițiștii l-au reținut imediat, iar procurorii l-a prezentat ieri Judecătoriei Reșița, din nou cu propunere de arestare preventivă.

De data asta, același judecător de drepturi și libertăți a admis propunerea Parchetului și a dispus arestarea preventivă a lui Vasile Cătălin Hălmaci pentru 30 de zile. Sentința poate fi contestată la Tribunalul Caraș-Severin.

Deși nu exclud ca cercetările să fie extinse și spre alte persoane și ca și alte spargeri să fie date de aceeași echipă, procurorii insistă să sublinieze că, până la o sentință definitivă, toți aceștia se bucură de prezumția de nevinovăție.