Bijuteria de la Intim, spartă cu picamerul de un singur infractor?!

Cinci luni a durat până când poliţiştii de la investigaţii criminale din Reşiţa au dat, cred ei, de capăt jafului comis în luna ianuarie la bijuteria din Complexul Intim.

Polițiștii au pus în aplicare ieri, 7 iunie, un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 34 de ani, din Reșița, bănuit că în noaptea de 7/8 ianuarie a.c. a pătruns prin plafonul de beton, dintre parter și etajul I, în sediul unei bijuterii din zona Intim a municipiului Reșița. „După ce a forțat seiful, bărbatul ar fi sustras mai multe bijuterii în valoare de aproximativ 85.000 lei“, transmite poliţia.

Știam că în apartamentul de deasupra nu locuiește nimeni de foarte multă vreme. Ieri au săpat cu picamerul toată ziua. Am auzit zgomote puternice, dar am bănuit că a cumpărat cineva apartamentul și că s-a apucat de renovat. De fapt, ei au pregătit spargerea. Au făcut o gaură de vreo 50 de centimetri prin care au pătruns în interior. Am înțeles că au furat aproape un kilogram de aur în bijuterii”, povestea la vremea aceea, pentru expressdebanat.ro, una dintre angajatele salonului de coafură învecinat bijuteriei.

Un martor dezvăluia atunci pentru Express de Banat: „Astă noapte, pe la 2.00, s-a declanșat sistemul de alarmă la acel magazin. Au venit imediat cei de la firma de pază, chiar și patroana, s-au uitat pe geam, nu au văzut nimic, au considerat că s-a declanșat alarma accidental și au plecat. Azi am aflat că de fapt nu a fost niciun accident. Hoții erau în apartamentul de sus”.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

CITEŞTE ŞI: Jaf în stil italian și la bijuteria de la Intim! Au găurit tavanul cu picamerul și au fugit cu 1 kg de aur!

Ieri, bănuitul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, urmând ca azi, 8 iunie, să fie prezentat magistraților Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița cu propunere de arestare preventivă. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiuni de furt calificat, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

tmc 640