Ziua Copilului cu Mariana! Buziașul pregătește un festival dedicat veverițelor

casinoherculane by sungarden

Bănățenii își pot petrece primul sfârșit de săptămână din vara calendaristică în liniștea din stațiunea Buziaș. În 1 și 2 iunie, în renumitul parc al orașului apelor minerale va avea loc Festivalul Zilele Veverițelor, un prilej perfect pentru o vizită cu cei mici, sărbătoriți în prima zi de vară.

Orice bănățean știe povestea veverițelor din Buziaș, pe care turiștii le cheamă mereu ciocnind nuci și strigând numele „Mariana”. Chiar dacă populația micuțelor rozătoare nu mai e așa de numeroasă ca în trecut, Buziașul rămâne recunoscut pentru simpaticele animăluțe, prietenele copiilor și nu numai. Timp de două zile, stațiunea va fi în sărbătoare, cu muzică bună și mâncare îmbietoare pentru doritorii de relaxare.

De Ziua Copilului, pe lângă evenimentele pentru cei mici, va avea loc și Parada Colonadei, un simbol al Buziașului, un concert de fanfară, dar și un spectacol cu artiști consacrați, precum Cu Asar, Rock Abil, Alexandru Ungureanu, Pepe și Direcția 5. Duminică, ziua va fi dedicată tradițiilor. Se organizează Parada Portului Popular, vor fi spectacole folclorice, iar la ora 14.00 va începe concursul „Cele mai bune sarmale din Banat”.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Organizatorii festivalului sunt Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș și Asociația Culturală Izvorașul Buziaș, în colaborare cu Primăria Orașului Buziaș și Consiliul Județean Timiș.

Sursa foto: discovertimis.com 

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/