Elevii Liceului Baptist au probleme cu terenul de sport. Nicolae Robu, atac la un angajat al Primăriei!

Elevii de la Liceul Teologic Baptist Timișoara au probleme de ani întregi cu desfășurarea orelor de educație fizică, din cauza terenului de sport, unul de la fosta bază Uszoda. Tinerii nu au stat cu mâinile în sân, ci au venit la ședința extraordinară de Consiliu Local Timișoara de miercuri. Elevii au fost lăudați pentru spiritul lor civic, dar primarul Robu l-a și criticat aspru pe Mihai Costa, șeful Biroului Sport-Cultură din Primărie.

Elevii au punctat că cer un teren de sport funcțional, nu unul ca cel de acum, cu beton deplasat din cauza rădăcinilor plopilor crescuți în zonă. De asemenea, prin vocea lui Vlad Radeș, cei de la Liceul Baptist spun că e deranjant și puful ce vine de la plopi pe Strada Ady Endre, dar că o problemă e și clădirea arsă de lângă unitatea de învățământ, pentru care au solicitat în plen să se facă o igienizare. „Din 2008, cu acordul Primăriei, se folosește terenul de pe Splaiul Tudor Vladimirescu Nr. 16A. Această bază, din cauza lucrărilor de pe malul Begăi, s-a deteriorat complet. Am venit după ani în care au avut loc numeroase accidentări, loviri, printre noi este și profesorul de sport care a transportat mai mulți elevi la spital”, a precizat Vlad Radeș, reprezentantul elevilor.

Nicolae Robu l-a criticat dur pe Mihai Costa, pentru că nu semnalează astfel de probleme. „Eu vreau să apreciez indignarea tinerilor într-o problemă care îi vizează în mod direct. Sunt indignat că acea bază sportivă a ajuns în halul în care ni se prezintă în poze. Desigur că Mihai Costa nu e aici, așa cum nu e nici să vadă starea terenurilor pe care le are în răspundere. Nu e în multe locuri acest funcționar public. Dar aici i s-a umplut paharul. Sunt prea multe lucruri de care este depășit. Știe să facă un singur lucru bine, premierea sportivilor! Aia o face bine, în rest, vai ș-amar. Vă promit că se va interveni urgent și se va face reparația de rigoare”, a spus Robu, referindu-se la faptul că se va turna un nou strat de asfalt la terenul de sport.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Despre baza sportivă de la Uszoda, altădată un ștrand de renume al Timișoarei, dar unde există și terenuri pentru jocuri sportive, consilierii locali au avut păreri diferite. Independentul Adrian Orza a precizat că tot complexul tebuie reabilitat, în timp ce liberalul Lucian Căldăraru consideră că mai oportune sunt demolările în zonă. Pesedistul Sorin Ionescu, directorul Colegiului Național Bănățean, situat în apropierea Liceului Baptist, a glumit că după ce se repară terenul, elevii să joace împotriva unei echipe a consilierilor locali, iar Nicolae Robu a fost încântat de idee.

banner 970 x 250