Adrian Pau de la Pro România explică situația votului din Camera Deputaților: „Nu vă supărați, eu cu fata de casă a lui Nuți Udrea nu puteam vota”

Pro România a reușit să facă pragul electoral pentru alegerile europarlamentare, iar în Timiș, partidul a obținut un procentaj similar cu cel la nivel național, peste 6%. Totuși, votul de miercuri pentru noul președinte al Camerei Deputaților a iscat ceva controverse în spațiul public, dar deputatul Adrian Pau spune că nu a fost ordin de partid să fie ales Marcel Ciolacu, perceput de multe voci ca o altă interfață a condamnatului Liviu Dragnea.

Pau, trecut anul acesta de la PSD la Pro România, a salutat crearea grupului parlamentar și a explicat că nu a primit ordin de la Victor Ponta să voteze cu Marcel Ciolacu. Întrebat de ce s-a votat tot un alt pesedist, Pau a răspuns puțin pe ocolite cu referire la prietenia cu Ciolacu și propunerea liberalilor, Raluca Turcan. „Nu a fost deloc o decizie de partid. Eu personal am fost pus într-o situație foarte delicată. Marcel Ciolacu îmi este prieten. L-am felicitat după alegeri. Aveam de ales între el și Raluca Turcan. Or, nu vă supărați, eu cu fata de casă a lui Nuți Udrea nu puteam vota”, a precizat Adrian Pau.

„Aroganțele” nu lipsesc, mai ales cele la adresa celor de la ALDE. „Nu s-a vorbit deloc despre faptul că ALDE a întârziat ieri votul în Camera Deputaților, până nu li s-a garantat că îl vor scăpa pe Tăriceanu”, a precizat Pau, cu referire la faptul că parlamentarii PSD vor face scut pentru a-l scăpa pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de începerea urmăririi penale. Pau consideră că ALDE va sucomba politic și același lucru îl crede și despre primarul PSD al Lugojului, Francisc Boldea, dar și despre liderul UNPR local, Titu Bojin. „Domnul Boldea este prieten foarte bun cu domnul Bojin. Poate își plimbă nepoții împreună”, a precizat deputatul Pro România.

Au încredere că mulți primari și nu numai vor trece la PRO România

Altfel, despre o posibilă trecere a deputatului ALDE de Timiș, Marian Cucșa la Pro România, Pau a spus că este un om potrivit, dar în același timp, a subliniat că cei care vor veni în perioada aceasta spre partidul său nu vor avea prioritate pentru funcțiile de conducere. „Îl așteptăm cu drag. Marian Cucșa este un tânăr care a făcut primii pași în politică. A demonstrat că este unul dintre membrii cei mai vocali în comisia SRI a Camerei Deputaților. Poate avea un viitor politic, a văzut și el că organizarea înseamnă puțin altceva”, a precizat Pau, întrebat despre acest subiect. Cel mai recent, Aleodor Sobolu, primarul din Orțișoara, a venit și el spre Pro România.

La Variaș, Pro România a câștigat alegerile. La scrutinele anterioare, localitatea era favorabilă PSD-ului, dar locuitorii au optat spre partidul din care face parte, deocamdată doar practic, primarul Nicu Birău. „Am câștigat ani de zile cu PSD și acum am câștigat alegerile cu Pro România. Oamenii mi-au demonstrat că am luat decizia bună și au fost alături de un partid, că nu ne bazăm doar pe un segment, ci începem să avem propria identitate și că Pro România e un partid deschis unora care au demonstrat că vor să facă performanță în viață”, a precizat Nicu Birău, încă membru PSD, deoarece, dacă și-ar da demisia, ar pierde funcția de primar.

Un alt membru nou al partidului este Roxana Iliescu, fostul vicepreședinte de Consiliu Județean din partea PMP. „Eu am venit pe ultima sută de metri, dar sunt foarte bucuroasă să constat că sunt mulți oameni noi, entuziaști și care au tras în fiecare zi pentru un scor bun pentru Pro România. Toți cei care au fost la vot duminică au realizat un lucru excepțional, chiar dacă organizarea nu a fost una de excepție. Se vorbește foarte mult de diaspora, dar și în Timiș au fost oameni care au stat ore întregi la cozi și totuși au fost foarte determinați până au putut vota”, a preizat Iliescu, fosta membră a partidului lui Traian Băsescu, protectorul numărul unul al Elenei Udrea, ironizată de Adrian Pau.

banner 970 x 250