NEWS ALERT. Percheziții la traficanții de droguri din Reșița și Timișoara! [UPDATE]

Mascații au descins în această dimineață la domiciliile mai multor tineri din Reșița și Timișoara, bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri.

15 percheziții domiciliare au fost efectuate în această dimineață, 13 la Reșița și alte două la Timișoara. Au fost puse în aplicare și mai multe mandate de aducere, așa că, la această oră, la sediul DIICOT Caraș-Severin au loc audieri. Este vorba în principal de tineri.

leader board 728 x 90 px

Ancheta se desfășoară sub coordonarea unui procuror DIICOT, cu sprijinul lucrătorilor de la BCCO (Brigada de Combatere a Criminalității Organizate).

UPDATE, ora 12.30

Sute de grame de canabis, 1 kilogram de droguri de mare risc şi peste 40 de ghivece cu plante de canabis au fost ridicate în urma perchezițiilor de astăzi. Anchetatorii spun că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Reșița a fost constituit un grup infracțional organizat, specializat în trafic de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în aprovizionarea cu droguri de mare risc (amfetamină și ecstasy) și de risc (canabis) și distribuirea acestora pe raza municipiului Reșița. Aprovizionarea cu droguri se realiza de la diverse surse din Timișoara, din străinătate și de pe internet”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel de aprovizionare/coordonare, constituit din 3 membri ce reprezentau nucleul principal al grupării, și un palier de distribuție. Deși aceștia desfășurau, în cercul relațional restrâns, și activități de distribuție de droguri, pentru efectuarea distribuției la scară largă și pe măsura extinderii activității infracționale, au recrutat și folosit și alte persoane. Dacă la început erau

Grupul infracțional s-a dezvoltat în permanență, numărul consumatorilor de droguri care apelau la membrii rețelei fiind în continuă creștere.

În total vor fi audiate 22 de persoane.