Baschetbaliștii de la SCM Timișoara au terminat sezonul cu o înfrângere. „Ar fi păcat, după 33 de ani, să se închidă ușa așa brusc”

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

SCM Timișoara a pierdut, în ultimul joc al sezonului, la scorul de 79-72 cu BCM U FC Argeș Pitești, din seria pentru stabilirea clasamentului. Astfel, „leii” din Banat au încheiat sezonul pe locul 6, după ce anterior, fiecare din cele două echipe a câștigat meciul de pe teren propriu. Urmează „meciul” cu datoriile clubului.

Meciul a fost destul de echilibrat, iar Timișoara nu i-a avut pe accidentații Vukosavljevic și Coconea. Ambele echipe au fost la conducere în primul sfert, terminat la scorul de 22-23. Cu o rotație scurtă, timișorenii au început să resimtă problema faulturilor acumulate, cu trecerea timpului. Piteștiul s-a putut desprinde în aceste condiții la 36-42 la pauza mare. Totuși, Timișoara a revenit puternică de la vestiare și a preluat conducerea cu 48-47. Argeșenii au revenit la conducere, iar după 30 de minute, scorul a ajuns la 58-60. În decisiv, deși Timișoara a condus, a resimțit faptul că Baciu și Komatina au acumulat patru faulturi, iar Randolph l-a făcut și pe al cincilea. Astfel, în ultimele minute, piteștenii au revenit în joc.

Timișoara l-a avut ca cel mai bun marcator pe Baciu, cu 18 puncte, urmat de Brown, cu 16, Randolph, cu 11, Pesakovic și Komatina, câte 8 fiecare, Diculescu, 6 puncte, și Stojadinovic, cu 5. Cele mai multe puncte pentru oaspeți le-a dat Mladen Jeremic, fostul jucător al Timișoarei, care a marcat 23 de puncte. Sturanovic a fost următorul, cu 16 puncte.

Antrenorul Cristian Bota a vorbit despre acest sezon dificil. „S-a terminat un sezon foarte greu pentru noi, datorită faptului că nu am putut să facem extra-transferuri, au fost și ceva întârzieri salariale. Dar cu toate acestea, am fost foarte aproape de semifinale și Final Four-ul Cupei României. Felicitări echipei din Pitești, au câștigat pe merit, am fost dominați la toate capitolele. Au avut procentaje foarte bune de la 3 puncte, de la libere. Au jucat mult mai bine fazele de final, fazele importante. În schimb, noi am luat foarte multe decizii pripite, am forțat foarte mult de afară și nu ne-a intrat. Piteștiul a avut o rotație de nouă jucători, noi doar șapte din cauza accidentărilor și asta s-a văzut pe final, când trebuia să fim mai lucizi și mai bine fizic. M-am simțit bine, a fost o onoare pentru mine să lucrez alături de acești băieți minunați. Din păcate, am încheiat pe locul 6, ne-am atins obiectivul, vom vedea ce va fi în continuare. Sper să se rezolve problemele administrative să putem continua tradiția baschetului din Timișoara. Sunt optimist în privința aceasta. Ar fi păcat, după 33 de ani, să se închidă ușa așa brusc”, a declarat tehnicianul Timișoarei.

Florin Nini, antrenorul Piteștiului, a subliniat că Grupa A ar fi un campionat mai sărac fără timișoreni. „Este o victorie pe care ne-o doream. E un loc 5, chiar dacă părerile sunt împărțite dacă e important sau nu e important. Eu știu că în sport, orice competiție presupune participare. Orice loc în plus pe care îl ocupi într-un campionat este meritoriu pentru orice echipă, lucru pe care cu siguranță și Timișoara și l-a dorit. E un meci pe care l-am spus băieților că trebuie să-l câștigăm pentru a arăta că avem respect pentru competiție, pentru noi, pentru club, pentru oraș, pentru tot ceea ce s-a întâmplat în acest sezon. E un sezon care chiar dacă se termină cu cel mai bun rezultat al echipei din ultimii trei ani, nu e unul de care să fim pe deplin satisfăcuți, pentru că aveam potențial. Astăzi am fi vrut mai mult să jucăm sub panou. Nu am avut claritatea și nu am avut deciziile atât de bune încât să-l punem mai mult în valoare pe Sturanovic, care în continuare și-a făcut jocul eficient. Însă astăzi am avut și un procentaj bun la 3 puncte. În ultimul meci aici am avut 18%, un procentaj care nici nu există, din punctul meu de vedere. Astăzi a fost o alternanță din punct de vedere al punctelor date, chiar dacă au fost puncte mai multe de sub panou. Am reușit să marcăm și la semi-distanță și astăzi am reușit să facem ceea ce ne-am propus la începutul campionatului: să avem un joc de tranziție, și un astfel de joc avantajează o echipă ce are jucători ce pot alterna jocul de pătrundere cu aruncările de la semi-distanță. Astăzi consider că ritmul superior de joc ne-a făcut să fim în joc. Noi de cele mai multe ori am revenit pe momentele de tranziție și sigur că o circulație mai bună a mingii ne-a făcut să fim câștigători. Timișoara este un centru baschetbalistic care ani de zile s-a bătut pentru locuri fruntașe. Și în acest an consider că a avut evoluții extrem de bune. Să nu uităm că a câștigat în fața primelor șase echipe acasă. Dar sunt lucruri peste care putem sau nu putem să trecem. Ne vedem în fața unor situații care de multe ori nu depinde de noi. Timișoara merită ca centru baschetbalistic să meargă mai departe, însă din punct de vedere legislativ, sunt lucruri care trebuie rezolvate”, a punctat Nini.

Timișoara trebuie să achite până la data de 15 iunie 150.000 de euro, datorie către jucătorii Risto Nikolov, Kyle Shilloh, Derrick Low și Nenad Milosevic.