Diskoteka – detalii despre artiștii care vor urca pe scenă în prima zi de festival

1000x100 (5)

Diskoteka, cel mai mare festival dedicat muzicii anilor ’80 şi ’90, își deschide astăzi porțile. Pregătirile sunt în toi pe Stadionul „Dan Păltinișanu” din Timișoara acolo unde, timp de trei zile, vor urca pe scenă artiști ale căror HIT-uri au încântat generații întregi. Cine va urca pe scena principală în prima zi de festival? 

Maxx – un proiect german Eurodance care a avut succes la nivel internațional la mijlocul anilor ’90, cu single-urile „Get-A-Way”, „No More” și „You can get it”. „Get-A-Way” a fost lansat în anul 1993 în Germania și s-a bucurat de un succes nemărginit, ajungând pe locul 11 în topuri unde a și ramas mai bine de 26 de săptămâni. Ulterior a câștigat Discul de Aur în Germania pentru vânzarea a peste 250.000 de unități. Succes a avut și în alte țări, precum Marea Britanie, Elveția, Irlanda, Finlanda, Danemarca sau în Peninsula Scandinavia. Single-ul a reușit să ajungă pe locul 11 în Eurochart Hot 100.

Herb McCoy – născut în 4 august 1960 în Gulfport, Mississippi, Statele Unite ale Americii și crescut în Los Angeles statul Nevada, artistul și-a început cariera în Las Vegas. Ulterior decide să se mute în Europa, unde și-a încercat norocul în țări precum Spania, Portugalia, Grecia, Italia, Germania și Franța. A fost prezent în majoritatea emisiunilor televizate din aceste țări. În timpul emisiunuilor de televiziune din Italia, conducerea a oferit artistului Moulin Rouge să deschidă un spectacol intitulat „Formidable”, unde i s-a atribuit rolul de solist. Astăzi, Herb McCoy continuă să interpreteze un nou repertoriu, care cuprinde și cele mai bune hit-uri ale proiectului Bad Boys Blue, în paralel pregătindu-se să lanseze un album de studio într-un nou gen de muzică Chillout.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Lian Ross – o cântăreață Hi-NRG/Eurodisco și compozitoare cunoscută în mod special pentru faimoasele sale hit-uri precum „Fantasy”, „Say You’ll Never”, „Scratch My Name”, „It’s Up To You”, piese care i-au garantat succesul și recunoașterea mondială până în prezent. În anii ’80 și ’90, ea a fost vocea faimoaselor proiecte dance din întreaga lume, cum ar fi: Fun Factory, Tears&Joy, 2 Eivissa, Creative Connection și Teeko X.

La Bouche – Pentru Lane McCray – fondatorul, cântărețul, scriitorul și proprietarul mărcii comerciale a lui La Bouche, industria muzicală îl califică drept o legendă. Cu peste 12 milioane de discuri vândute în întreaga lume, hiturile multi-platină La Bouche includ: „Be My Lover”, „Sweet Dreams”, „Where Do You Go”, „Tonight Is The Night”, „Falling In Love”, „You Won’t Forget Me”, „In Your Life”, „Sweet Dreams Remixed 2017”.

Sabrina – este o cântăreață italiană, model, actriță și producător muzical. După ce a câștigat un concurs de frumusețe în regiunea sa natală, Liguria, și-a început cariera în modelling, iar în 1985 a debutat în prime time, în emisiunea TV Premiatissima de pe Canale 5. În același an, single-ul ei de debut a fost lansat: „Sexy Girl”, produs de Claudio Cecchetto, single-ul a devenit hit în Top 20 în Italia. A lansat primul său album la sfârșitul anului 1987, intitulat simplu „Sabrina”, care în curând a devenit numele ei de scenă în anii 1980.

No Mercy – Istoria muzicală NO MERCY începe în prima parte a anilor ’90, când Frank Farian a dat întâmplător de Marty Cintron. Artistul născut în New York, cu rădăcini din Puerto Rica, a fost observat de producătorul de succes într-un club de pe Ocean Drive din Miami. De câțiva ani, Marty Cintron interpretează singur pe scenă, ceea ce nu face spectacolul mai puțin valoros, deoarece este mai mult decât un chitarist și cântăreț talentat și poate să umple cele mai mari locații.

Jenny Berggren (Ace of Bace) – solistă a grupului pop de renume internațional cu origini suedeze Ace of Base și acum artist solo, a privit în față succesul destul de brusc la vârsta de 19 ani. Ace of Base a lansat patru albume, plus un ablum de hit-uri în mai puțin de un deceniu. Jenny, alături de membrii formației sale, se remarcă prin faptul că sunt printre puținii artiști suedezi care au câștigat două premii muzicale americane și două premii Billboard. Ace of Base au vândut peste 40 de milioane de exemplare cu cele patru albume ale trupei. Datorită succesului lor record, Jenny și colegii ei au devenit una dintre cele mai cunoscute trupe ale decadei, o adevărată emblemă muzicală a anilor nouăzeci, deși albumele lor au pătruns și în anii 2000.

Boney M. – este un grup vocal german creat de producătorul german de discuri Frank Farian. Înființată inițial în Germania de Vest, cei patru membri originali ai grupului oficial au fost Liz Mitchell și Marcia Barrett din Jamaica, Maizie Williams de la Montserrat și Bobby Farrell din Aruba. Grupul a fost înființat în 1976 și a câștigat popularitatea în timpul erei disco de la sfârșitul anilor 1970. Începând cu anii ’80, diferite variante ale trupei au apărut, susținând concerte în diferite componențe.

Mai multe informații sunt disponibile și pe site-ul festivalului – https://diskoteka.ro/ro/.

banner 970 x 250