Atenție, timișoreni! Mai multe mijloace de transport în comun își schimbă traseul în weekend

1000x100 (5)

Primul sfârșit de săptămână din iunie aduce mai multe modificări la traseele mijloacelor de transport în comun din Timișoara. Duminică, în zona centrală va fi Liberty Marathon, eveniment organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, iar asta afectează mai multe rute STPT. De asemenea, timp de două zile, tramvaiul 4 nu va mai trece prin Ciarda Roșie.

Maratonul de duminică afectează traseul a patru linii de transport în comun: troleibuzul 16, Express 3, Express 7 și Express 8, între orele 05.00 și 17.00. Iată modificările anunțate de Societatea de Transport Public Timișoara:

– Linia Expres 7 va întoarce la Catedrala Mitropolitană, folosind stația de debarcare/îmbarcare – stația liniilor L33 și L33b;
– Linia L16 – între pasajul Michelangelo și Strada Traian Grozăvescu va circula pe linia L15;
– Linia Expres 3 va circula deviat pe următorul traseu tur: Calea Martirilor – Bulevardul Liviu Rebreanu – Strada Drubeta – Strada Independenței – Piața Bălcescu – Strada Gheorghe Doja (linia de tramvai) – Piața Sfânta Maria – splaiul Nicolae Titulescu; retur: Bulevardul Republicii – Bulevardul Regele Ferdinand I – splaiul Tudor Vladimirescu – Piața Sfânta Maria (linia de tramvai) – Strada Gheorghe Doja (linia de tramvai) – Piața Bălcescu – Strada Mihai Viteazul – Bulevardul Victor Babeș – Strada Cluj.
– Linia Expres 8 – între Ciclop și Piața Bălcescu va circula deviat pe următorul traseu tur/retur: Strada Iepurelui – Strada Ștefan cel Mare – Bulevardul Eroilor de la Tisa – Bulevardul Victor Babeș – Bulevardul Mihai Viteazul – Piața Bălcescu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Stațiile vor fi cele de pe traseul deviat. „Pentru mijloacele de transport deviate pe durata evenimentului sportiv, se vor folosi ca stații de îmbarcare/debarcare stațiile mijloacelor de transport în comun existente pe traseul deviat”, spun cei de la STPT.

Se lucrează pe linia tramvaiului 4

Sâmbătă și duminică, tramvaiul 4 va întoarce în bucla de la AEM, fără să mai meargă spre Ciarda Roșie, unde se va putea ajunge cu un autobuz. Linia de tramvai până la marginea Timișoarei va fi în lucru. „Tramvaiele de pe linia 4 vor întorce la AEM, timp de două zile, sâmbătă și duminică, ca urmare a lucrărilor de mentenanță ce vor fi efectuate la calea de rulare a tramvaielor între Piața Gheorghe Domășnean (AEM) și Ciarda Roșie. Transportul călătorilor între AEM și Ciarda Roșie se va efectua cu un autobuz”, anunță STPT.

Sursa foto: timisoreni.ro

banner 970 x 250