Zilele Reșiței își schimbă locația!

Cea mai importantă acțiune a orașului este în plină organizare în această perioadă. Astfel că reprezentanții administrației publice locale testează teritoriul și analizează modul în care vor putea devia circulația.

Nu mai e o surpriză pentru nimeni faptul că Dragana Mirkovic va fi cap de afiș la Zilele Reșiței. Alături de renumita artistă, și Antonia va încânta publicul reșițean. Astfel că la o manifestare de o asemenea amploare organizarea nu trebuie să lase de dorit. La cel mai recent plen, aleșii au aprobat tarifele pe care vor trebui să le plătească agenții economici care vor veni să le vândă mici și bere locuitorilor.  Potrivit Legii locale, firmele plătesc 10 lei/mp pe zi pentru ocuparea domeniului public și 30 de lei pentru racordarea la utilități: curent și apă. În aceeași sumă este inclusă și curățenia. Oamenii trebuie să știe că racordul la energia electrică se face după achitarea taxei pentru utilități.

Scad costurile pentru organizare

„Manifestarea amplă cultural-artistică se va desfășura pe parcursul a trei zile și mare parte din această acțiune este cuprinsă în cadrul unui proiect transfrontalier, derulat împreună cu orașul Veliko Gradiște, dar și cu orașul Lugoj. Acesta presupune achiziția unei scene de aproape 50.000 de euro. Totodată, este vorba despre susținerea financiară a unor soliști, cazări și așa mai departe. De asemenea, în a treia zi, în urma unui parteneriat cu comunitatea sârbă, o să avem plăcerea să le oferim reșițenilor și invitaților un amplu program susținut de artiștii din România și din Serbia”, a declarat edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, pentru www.expressdebanat.ro .

Partea bună a lucrurilor este că odată ce proiectul se încheie, comunitatea din oraș rămâne cu achizițiile făcute în cadrul său. Respectiv, administrația va face economie pe viitor la sumele uriașe pe care le acorda până acum pentru închiriatul scenei.

„Suntem bucuroși că am reușit să încheiem un parteneriat benefic pentru locuitori, pentru că muzica sârbească este deosebit de iubită la Reșița. Partea mare din buget încercăm să o adunăm din sponsori, prin Uniunea Sârbilor. Avem și alte proiecte pe viitor, de aceea am pus bazele acestei colaborări”, a spus Soicevici Iva, președintele organizației locale a Uniunii Sârbilor din România. Acesta a participat la ședința extraordinară de consiliu local, în cadrul căreia aleșii au aprobat parteneriatul.

Zilele Reșiței se vor derula pe parcursul a trei zile, începând cu data de 28 iunie.  Anul acesta se vor derula în zona Câlnic, astfel că circulația va fi blocată între viaduct și semaforul de la Kaufland.

 

Comments

 1. Dani says:

  Ce ne spune noua Oana ?
  “Astfel că la o manifestare de o asemenea amploare organizarea nu trebuie să lase de dorit”.
  Normal, ce organizare, ce primar, ce nunta mare, pardon, sarbatoare mare. Pai nea Stefanica a facut-o ca la tara, cortul in mijlocul strazii, circulatia oprita, ca la tiganii de pe la noi care blocheaza strada cad fac chef.
  E tare ce mai.
  Apropos OANA nu ne spui ce contract mare a oferit primarul UCMR-ului ca de o saptamana ne tot scoate directorul in strada sa zugravim Calnicelul, sa punem tabla in loc de geamuri, sa arate ca la sarbatoare. Vezi ce grija are de noi sa nu murim de foame, ne ofera locuri de munca.
  Ce tare este CRINA daca si-a tras cheful la botul calului.
  La deschiderea bairamului il vedem pe primar in trasura, trasa de cai, cu alaiul de jucatori in fata, cu o grupa de copii care ii canta si multumesc conducatorului iubit.
  Rusine sa va fie, ca ati ramas tot comunisti.

 2. Bucurel says:

  Bucurativa fraierilor, ca noi mancam mici, dar voi la UCMR ce mancati?
  E tare de tot primarul. O fi primit aprobare de la pompieri sa puna gratarul cu mici langa statia cu GPL. Da asta organizare de mare amploare. Mai bine faceam mici in parcarea de la Universalul Vechi ca acolo e staia peco si nu mai trbuie sa dea bani pe focul de artificii.
  Taranul tot taran ramane, sau la origini se intoarce.

 3. Mircica says:

  BINE, BAI, PRIMARE CA-TI IEI BINA DE 50 DE MII DE EURO, DA NU ESTI IN STARE SA TRIMIT FANFARA IN PIATA TRICOLORULUI SA CANTA DE ZIUA EROILOR. STIRE CU TRISTETEA DE IERI NU E? NU E CA NA-I FOST TU PREZNT SA CLIPESTI INTELIGENT. TU VREI SA FII MARELE EROU IN VIATA AL RESITEI, NU? O SA TE UITE RESITENII CAND NU MAI ESTI PRIMAR ASA CUM UITI TU DE CINSTIREA EROILOR ORASULUI SI NEAMULUI. RUSINE SA-TI FIE, ERRORULE