FOTO: Concurs pentru siguranța cetățeanului

În acest sfârșit de săptămână, serviciile private și voluntare pentru situații de urgență își demonstrează abilitățile și deprinderile în cazul unui astfel de eveniment. Fiind primii care intervin în situații de urgență, voluntarii acestor servicii trebuie să fie mereu pregătiți.

Două zile de concurs sunt pregătite de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”, însă în atenția acestuia nu sunt propriii angajați, ci serviciile voluntare care ajută în intervenții inspectoratul. Astfel, astăzi au concurat pe Stadionul „Mircea Chivu” patru servicii private ale unor companii din județ, urmând ca mâine să își dovedească priceperea serviciile voluntare din localitățile cărășene.

Astăzi, pe stadionul «Mircea Chivu» din Reșița, se defășoară etapa județeană a concursurilor pentru serviciile private pentru situații de urgență, serviciile care sunt la operatorii economici din județ. La etapa din acest an participă echipajele de la Dedeman, TMK, Geo Sting OMV și UCM Reșița. Prin aceste concursuri noi, pompierii militari, vedem cum se descurcă la intervenție aceste echipaje care intervin prima oară dacă se întâmplă o situație de urgență în cadrul societății comerciale respective”, a precizat lt. Adriana Marghescu, responsabil informare și relații publice din cadrul ISU „Semenic”.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157634121753124″]

Cele patru echipe au fost supuse la trei probe, o probă de pistă cu obstacole pe 100 de metri, ștafeta de 4/100 de metri și dispozitivul de intervenții. Echipa câștigătoare va participa la etapa interjudețeană ce se va desfășura în județul Mehedinți. Organizatorul principal al concursurilor este ISU „Semenic”, având ca parteneri  Consiliul Județean și Primăria Municipiului Reșița.

Clasamentul final în urma concursului este următorul: pe locul I s-a clasat echipa de intervenții a companiei Dedeman, locul al II-lea a fost luat de cei de la UCM Reșița, iar pe ultimul loc de pe podium a urcat serviciul privat al companiei Geo Sting OMV. Pe locul al IV-lea au rămas cei de la TMK, fiind recompensați cu premiul de fairplay.

banner 1000 x 100 hd