FOTO: Spectacol extraordinar la Ruga de la Măceşti

Timp de două zile, Ruga de la Măceşti a adunat sute de persoane în centrul satului. Atmosfera extraordinară a fost întreţinută de artişti din Serbia.

Clisura Dunării a fost în sărbătoare zilele trecute. Atât Primăria şi Consiliul Local Moldova Nouă, cât şi câţiva oameni de afaceri din zonă au avut grijă ca şi anul acesta cetăţenii din Măceşti să mai uite de griji. Au finanţat şi organizat cum au ştiut ei mai bine tradiţionala rugă în sat. Sute de persoane au luat parte la distracţie în faţa Căminului Cultural, adunându-se atât consătenii, cât şi localnicii din comunităţile apropiate.

Întrucât în sat trăiește o numeroasă comunitate de etnici sârbi, programul artistic pregătit de organizatori a cuprins doar muzică sârbească. Voia bună a fost întreţinută, în cele două zile, de soliştii Gordana Djukic şi Milan Limun Miljkovic, împreună cu formaţia Skorpioni, din Serbia, trupă coordonată de marele artist- acordeonist Borko Radivojevic, prezent şi el la eveniment. Oamenii nu au stat pe loc şi, până în zori, au încins hore tradiţionale sârbeşti, care au durat mai bine de o oră fiecare.

Primăria a contribuit financiar, aşa cum face de fiecare dată, la organizarea rugilor din zonă, oferind o sumă de bani care ajunge aproape de plata formaţiilor care activează. Pe lângă ce le oferă administraţia locală, organizatorii mai caută şi alţi sponsori, de multe ori mai adună bani şi de la localnici. Mă bucur că a început o competiţie între localităţi, în sensul că, dacă unii au muzică bună, ceilalţi vor să aducă o muzică şi mai bună, lucru care creşte nivelul rugii respective. Odată ce muzica este bună, iar ei se îngrijesc ca totul să arate bine, să iasă bine, înseamnă că sunt interesaţi şi aşa trebuie să fie”, a declarat, pentru Express de Banat, edilul-şef Matei Lupu.

Organizatorii au cheltuit pentru marele eveniment peste 1000 de euro.