Zilele Oraşului Băile Herculane, la start pe Valea Cernei

Cu o frumoasă tradiţie de câţiva ani buni, sărbătoarea staţiunii Băile Herculane dar mai ales a locuitorilor permanenţi ai oraşului cărăşean a început astăzi în ciuda vremii care dă bătăi de cap organizatorilor şi limitează timpul petrecut de public pe la tarabele comercianţilor. Cu toate acestea, oferta este frumoasă şi cuprinde muzical un concert din turneul ,,Îngeri pentru Îngeri”, al trupei Talisman cu prietenii.

Deschiderea festivă a Zilelor oraşului Băile Herculane este programată pentru această seară la ora 19.00. Deja tarabele cu de toate au invadat centrul vechi şi lumea se adună încet-încet pentru a asista la recitalul lui Ghiţă Călţun Brancu. Zilele următoare îi vor regăsi pe scenă pe Talisman, Alb și Negru, Corina, Alessia, Morris, Lorenna, DJ Rynno &Sylvia, Shift, Ami, Heaven, dar și pe Ionela Moruțan. Pe toată perioada de desfăşurare a Zilelor oraşului, în diferite locaţii din Băile Herculane pot fi admirate mici expoziţii de artă meşteşugărească, dar şi mostre din gastronomia românească.

Şi pictura are locul ei de cinste în aceste zile de sărbătoare. De astăzi şi până în 30 septembrie, în Sala Cazino din staţiune este găzduită şi o expoziţie de artă plastică întitulată “Armonii cromatice”. Expune Ioana Mihăiescu, artist plastic şi arhitect din Reşiţa. Potrivit site-ului Primăriei Băile Hercuilane, “timp de câteva zile se doreşte a încânta privirea şi mintea cu lucrările”. Organizatorii evenimentului sunt Primăria oraşului Băile Herculane, Direcţia Judeţeană de Cultură Caraş-Severin, Uniunea Artiştilor Plastici din România-filiala Reşiţa, Casinoul Băile Herculane, prin amfitrionul său Valeriu Verbitchi.

Ingeri-pentru-ingeri_2014_Herculane_jpg

Citeşte şi După ploaie, se anunță chef de chef la Zilele orașului Băile Herculane