Zeci de descinderi pentru evaziunea fiscală!

Combaterea evaziunii fiscale a fost o prioritate pentru toți prefecții județului de-a lungul timpului. Fie că a fost vorba despre Octavian Țunea, Ioan Sabo sau actualul prefect, Silviu Hurduzeu, cu toții au pus accent în ședințele Prefecturii pe importanța combaterii acestor abateri.

În anul 2013, județul Caraș-Severin a fost invadat de poliţiştii de la ,,Crimă organizată” şi procurorii DIICOT  care au organizat descinderi la diferite companii comerciale din Reșița, Bocșa sau Caransebeș, în vederea combaterii evaziunii fiscale. În paralel, inspectorii din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice au plecat pe teren cu același scop.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: CINCI PERSOANE AU FOST ARESTATE PREVENTIV PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ!

Au fost întrunite elemente constitutive ale unei infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute de Legea nr. 241/2005 privind prevenirea și combaterea evaziunii fiscale la un număr de 23 contribuabili, întocmind plângeri penale pentru un prejudiciu total în sumă de peste 21 milioane lei. Dintre acestea, un număr de 16 plângeri penale au fost întocmite la contribuabili persoane juridice (prejudiciu total de 21.461.682 lei), iar șapte plângeri penale au fost întocmite la contribuabili persoane fizice (prejudiciu total de 22.087 lei)”, se precizează într-un raport din partea Finanțelor Publice.

CITEȘTE ȘI: UPDATE: ZECI DE DESCINDERI ÎN CARAȘ-SEVERIN PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ!

Deși prejudiciul și numărul persoanelor cu plângeri penale nu este de trecut cu vederea, inspectorii fiscali sunt optimiști, declarând că față de anul 2012 atât prejudiciul, cât și numărul cazurilor au scăzut la jumătate. Printre cele mai frecvente forme de manifestare a evaziunii fiscale se numără emiterea de facturi fiscale fără înregistrarea acestora în contabilitate, achiziții de bunuri și servicii de pe facturi care nu au un suport real sau neînregistrarea unor operațiuni în contabilitate și nedeclararea impozitelor și taxelor declarate.

CITEȘTE ȘI: PERCHEZIŢIE PENTRU EVAZIUNE FISCALĂ!

banner 1000 x 100 hd