Percheziţie pentru evaziune fiscală!

explo 1000x200

O societate comercială din municipiul Caransebeş s-a ales zilele trecute cu o percheziţie domiciliară. Oamenii legii au în vizor un dosar penal pentru evaziune fiscală.

În baza unei autorizaţii emise de către Judecătoria Caransebeş, poliţia cărăşeană nu a bătut pasul pe loc şi a efectuat, în cursul zilei de ieri, o percheziţie domiciliară, la sediul unei societăţi comerciale din oraşul de pe Timiş şi Sebeş. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, activitatea a avut drept scop identificarea şi ridicarea evidenţei contabile a societăţii pentru documentarea activităţii infracţionale a administratorului, un bărbat în vârstă de 41 ani.

În cauză este în cercetare un dosar penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală, prejudiciul fiind de aproximativ 20.000 lei adus bugetului general consolidat de stat. Cu ocazia cercetărilor s-a constatat că în perioada 2009-2012 această sumă, reprezentând contribuţiile cu stopaj la sursă aferente angajaţilor, s-a reţinut şi nu s-a depus în termenul legal”, a declarat agent principal Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ.

Aceasta susţine, de asemenea, că, în urma percheziţiei, au fost ridicate înscrisuri ce sunt folosite pentru probarea activităţii infracţionale.