UPDATE/FOTO. Zeci de descinderi la traficanții cu droguri mortale!

Circa 20 de percheziții au loc în această dimineață atât în Reșița, cât și în Caransebeș. DIICOT destructurează în acest moment rețeaua organizată care îi otrăvea pe tineri cu substanțe ucigașe.

Mascații au descins în Dealul Crucii, la Cuptoare, dar și la Caransebeș, semn că rețeaua era una bine organizată, cu tentacule înfipte în mai multe zone. Una dintre persoanele vizate este Georgio, renumit în Reșița pentru scandalurile pe care le-a provocat în trecut, dar și pentru faptul că una dintre ocupațiile sale era traficul cu droguri.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648957252764″]

UPDATE 1 – Din informații deocamdată neconfirmate oficial, persoanele vizate traficau atât drogurile de risc și mare risc, cât și etnobotanice. Pericolul social este uriaș în această cauză deoarece clienții tinerilor erau cu precădere tinerii din licee. Una dintre metodele prin care aceștia se alimentau era curieratul rapid. Ultimul exemplu în acest sens sunt cei doi tineri reținuți recent la domiciliu, după ce au avut curaj să trimită astfel jumătate de kilogram de cannabis.

diicot, droguri prin curierat

UPDATE 2 – Surse apropiate anchetei susțin că rețeaua era una bine organizată, iar membrii acesteia aveau roluri bine definite, fiecare ocupându-se de câte un aspect al plasării. Vârstele acestora sunt cuprinse între 18 și 45 de ani.

Anul trecut, 2 tineri au murit la Reșița în condiții suspecte.

UPDATE 3 – Descinderile au avut loc în 25 de locații, iar 37 de persoane sunt conduse la audieri în acest moment. Drogurile erau aduse în special din Spania, în pachete de scutece Pampers.

UPDATE 4 – DIICOT face precizări oficiale!

Acțiunea DIICOT Caraș-Severin s-a întins până la Ploiești, unde au avut loc în paralel alte 9 percheziții. „Procurorii DIICOT din cadrul  Biroului Teritorial Caraş-Severin au documentat activitatea infracţională  a unui grup infracţional  care a acţionat în mod coordonat pe raza municipiului Reșiţa şi faţă de care există suspiciunea rezonabilă că au procurat importante cantităţi de droguri de risc și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive care erau introduse în mod ilegal în România,  prin intermediul unor colete expediate din Spania, şi ulterior comercializate persoanelor care consumă astfel de substanţe (…) La sediile DIICOT, Biroul Teritorial Caraş Severin şi Serviciul Teritorial Ploieşti au fost aduse în vederea audierii un număr de 46 de persoane, se arată în comunicatul de presă al DIICOT. Drogurile erau vândute cu 60 de lei/gram, iar mai multe cantități de droguri au fost confiscate în urma perchezițiilor efectuate atât în Caraș-Severin, cât și la Ploiești.

1000x100 resita 02

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648957669304″]

Acţiunea a fost efectuată împreună cu Brigada de Combatere a Crimei Organizate Ploieşti, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin şi Brigada de Combatere a Crimei Organizate Timişoara. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul IPJ Caraş-Severin, IJJ Caraş-Severin, SIPI Caraş-Severin, Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara şi Grupării Mobile Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, subliniază DIICOT în comunicatul de presă transmis.

Suportul de specialitate a fost asigurat de DIPI.

UPDATE 5 – Până în momentul de față, mai multe persoane au fost conduse la audieri, iar oamenii legii continuă să aducă suspecții de trafic de droguri letale. În urma perchezițiilor, oamenii legii au găsit inclusiv arme, săbii, obiecte contondente folosite de persoanele vizate. Toate acestea pe lângă cantități impresionante de droguri.

UPDATE 6 – În urma audierilor, opt persoane au fost reţinute pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Mâine, toţi cei opt suspecţi de trafic de droguri vor fi prezentaţi Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!

 

Comments

 1. sdfsdfsd says:

  la sobolani cu ei

 2. Ivanhoe says:

  Astia sunt doar un sfert din jigodile din oras, mai cautati pe la Intim, Victoria si in centru la traficantii de tigari, de valua, de droguri si carne vie care sunt si camatari si care au nenorocit multi oameni. Curatenia trebuie sa fie totala, asa ca mai luati-i si pe cei ce conduc judetul. In CS e de lucru mult si bine.

 3. CUCU>BAU says:

  Frumos sa va bucurati de rau altora in loc sa se legalizeze sa nu mai fie scandaluri si copii sa moara sa fie totu controlat voi faceti mai mult rau dar na va inteleg treabuie sa traiasca toata lumea sau mai bine zis sa isi ia partea fiecare.Arestatil pu Frunza Verde si altii nu niste tineri care fac si ei un ban asa cum stiu si cu riscu de vigoare la toti ni greu ala fura sute de mi de euro a vandut toata Resita si ii liber.
  Pace tuturor si tot binele din lume

 4. Unul dintre ei says:

  Multi șmecheri in spatele tastaturi , urmează sifoanele la sobolani