VIDEO. Maestrul Grigore Leșe aduce la Reșița un concert inedit. Dacă publicul îl dorește!

Artistul, care îi conferă folclorului românesc o dimensiune într-adevăr autentică, și-a programat și municipiul de pe Bârzava în turneul din această primăvară.

Grigore Leșe este considerat a fi unul dintre marile talente și poate unul dintre puținii promotori ai folclorului românesc. A absolvit Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca, Facultatea de Interpretare (Fagot), astăzi fiind doctor în muzică și profesor asociat al Facultății de Litere, Universitatea București, și al Universității de Muzică București. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului.

Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale, iar cu prilejul fiecărui spectacol reușește să își surprindă publicul. Extrem de emoționantă a fost apariția acestuia alături de trupa Sistem în deschiderea  concertului Depeche Mode de la București, sub privirile a sute de mii de spectatori.

Un spectacol este programat și pentru Reșița, la Casa de Cultură, pe data de 15 martie, la ora 19.30, iar prețul biletelor variază între 50 și 100 de lei.

„N-a mai concertat la Reșița până acum, dar spectacolul său merită văzut pentru că este o personalitate marcantă în domeniu, de necontestat. Este un om care și-a făcut un nume și un scop în viață din apărarea și promovarea tradițiilor culturale. La nivel de discuții private, am fost felicitat că am luat decizia să îl aducem la Reșița, dar biletele nu se vând deloc. 70 sunt date până în acest moment și am mai avea nevoie să vindem încă 40, astfel încât concertul să nu fie anulat”, a spus Marian Apostol, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Acesta a explicat faptul că biletele din balcon costă 50 de lei, cele pentru un loc în primele 10 rânduri valorează 100 de lei, iar celelalte se vând cu 80 de lei bucata. Acestea pot fi cumpărate de la parterul Casei de Cultură a Sindicatelor, zilnic, între 9,30 și 17.00.

grigore lese

Concertul face parte dintr-o campanie națională de luptă antidrog, iar banii adunați din bilete vor fi donați instituțiilor care sunt implicate să îi convingă pe tineri să renunțe la consumul de substanțe periculoase.

Alături de Grigore Leșe, pe scenă mai urcă Taraful lui Firuță din Islaz și Taraful din Băbiciu.

FOTO: grigorelese.com