„În urma discuțiilor din comisie va ieși un nou proiect de revizuire a Constituției!”

Comisia pentru revizuirea Constituției trebuie să respecte atât exigențele Curții Constituționale și Comisiei de la Veneția, cât și dorința și nevoia de modernizare exprimată de cetățenii României, este de părere parlamentarul Valeria Schelean.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei speciale pentru revizuirea Constituției, deputatul salută reluarea lucrărilor, chiar dacă acest lucru se putea întâmpla mult mai devreme, așa cum a solicitat, în repetate rânduri, majorității guvernamentale conduse de PSD, se arată într-un comunicat de presă transmis de parlamentarul cărășean.

„Consider că această comisie își reîncepe lucrările într-un moment deosebit de important, în care dorința de modernizare a României impune rediscutarea de la bun început a tuturor tezelor vechii Constituții. În elaborarea textului noii Constituții, membrii comisiei trebuie să țină cont de observațiile Curții Constituționale și de cele ale Comisiei de la Veneția. Tot timpul trebuie avut în vedere obiectivul pentru care modificăm legea fundamentală: nu pentru a satisface politic un partid sau altul, ci pentru a răspunde nevoii de modernizare a României. Mă bucur că reprezentanții majorității parlamentare au ascultat apelul meu public de a permite ca lucrările Comisiei pentru revizuirea Constituției să se desfășoare cu ușile deschise, în prezența reprezentanților presei, în contrast evident cu modul netransparent și nedemocratic în care a activat Comisia pentru Cod Electoral, unde reprezentanții PSD au decis să se ferească de ochii societății românești”, a spus Valeria Schelean.

În cadrul comisiei și în răstimpul în care aceasta va activa, deputatul este sigur că va reuși să lucreze în concordanță cu direcțiile democratice indicate de către români în cele mai recente alegeri de pe 16 noiembrie 2014.