Prejudiciu de 9 milioane de euro adus statului român, cu sprijinul unor firme din Caraș-Severin! 

Acțiunea polițiștilor de astăzi a vizat nu mai puțin de 10 județe din țară, inclusiv capitala. În centrul descinderilor s-ar afla omul de afaceri Georgică Cornu. Acesta este suspectat că, în urma ajutorului primit de la firme din Caraș-Severin, dar și din alte 9 județe, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 9 milioane de euro.

Peste 60 de descinderi au avut loc în această dimineață într-un dosar cu un amplu prejudiciu. Georgică Cornu a fost ridicat în urma percheziţiilor şi va fi dus la poliţia din Mehedinţi, acolo unde va fi audiat. În același dosar este vizată și o firmă deținută de familia primarului din Baia de Aramă.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, marţi dimineaţă, poliţiştii au făcut percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe – Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj şi Dâmboviţa, la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile sociale ale societăţilor administrate de acestea, urmând să fie puse în aplicare 49 de mandate de aducere.

În perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi a 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt suspectaţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro, pentru care ar fi dedus ilegal TVA şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operaţiuni fictive, suspecţii ar fi prejudiciat bugetul cu peste nouă milioane de euro. Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi făcut mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.

Comments

  1. Hari says:

    Sugator si turnator Armasule ai dat tot traseu… ZDREANTO!!!!

  2. Penalilor says:

    La puscarie cu toti penalii futuvas in gura de zdrente penale care va carati in masini de lux pozati in oameni de afacerii si voi furati statu banii nostrii defapt!!!

  3. Dan says:

    Tunea Guran Armasu Chirciu Bejerita Maran Rof Crina Obrejan Camacho impreuna cu marii nostrii politicieni ca nu se putea fara ei ce credeti tuturor le vine randul rabdare deja din lista de sus au picat