VIDEO. Producția din spatele clipului „De la capăt” aparține unui reșițean. Schimbă lumea la Eurovision!

Regizorul din spatele celei mai titrate piese a momentului, care va reprezenta România la Eurovision, este regizorul Sabin Dorohoi. Filmul acestuia, „Calea Dunării”, premiat la galele internaționale de film, a generat o întreagă mișcare socială.  

Povestea a început după ce membrii trupei Voltaj au urmărit scurtmetrajul la băieții de la Metropolitan Records, Silviu și Răzvan, care sunt prietenii apropiați ai regizorului reșițean. „Ulterior, m-au contactat că vor să folosească imaginile în clipul lor pentru că se potrivesc foarte bine cu mesajul lor. Au folosit cadre din scurtmetraj și într-un final au transformat clipul într-unul social, lansând o întreagă campanie socială, care se numește De la capăt, în care parteneri sunt Habitat for Humanity și World Vision, a declarat Sabin Dorohoi pentru www.expressdebanat.ro.

În urma preselecției pentru Eurovision, românii și juriul au decis ca piesa să reprezinte țara la concursul internațional. „Când am compus şi am lansat piesa şi campania De la capăt, nu ne-am gândit că vom participa la Eurovision. Dar ne-am dat seama că acest concurs poate să ne ajute să facem cunoscută şi internaţional cauza copiilor rămaşi în ţară fără părinţi şi a părinţilor plecaţi la muncă în străinătate pentru a le putea asigura un trai decent. Lumea trebuie să ştie că românii nu sunt leneşi şi hoţi şi că majoritatea munceşte din greu şi cinstit, făcând sacrificii enorme! De aceea trebuie să fie respectaţi, şi nu discriminaţi”, a spus artistul Călin Goia pentru www.eva.ro.

Practic, sincronizarea reșițeanului cu trupa Voltaj a picat ca o mănușă, ambele părți intenționând să arate același lucru. Peste 80 la sută din clip reprezintă, de fapt, imagini din filmul „Calea Dunării”, regizat de Dorohoi, însă pe alocuri sunt inserate cadre cu membrii grupului, care au fost filmate în aceleași locații: Dubova, Drobeta Turnu Severin și Clisura Dunării.