Piața muncii se dezgheață în Caraș-Severin. Unde se fac angajări și ce firme trimit oamenii acasă?

1000x100 resita 02

Firmele de specialitate, care recrutează și plasează personal, au elaborat un studiu care se referă la perspectivele angajării de forță de muncă. Detaliat, pe capitole, zona de sud-vest a țării cunoaște cea mai importantă creștere față de 2011.

Studiul a fost elaborat Agenția Manpower și prognozează că cei aflați în căutarea unui loc de muncă în sud-vest se pot aștepta la cel mai alert ritm de angajare raportat în regiune din trimestrul IV al anului 2011 și până în prezent. Perioada vizată este trimestrul următor al anului în curs, pentru care „angajatorii raportează o Previziune Netă de Angajare de +14 la sută, mai puternică decât în primul trimestru al anului 2015 cu 18 puncte procentuale și îmbunătățită față de trimestrul al doilea al anului 2014 cu 15 puncte procentuale, se arată în studiul Manpower.

Potrivit specialiștilor, perspectivele sunt vizibil îmbunătățite în regiunile sud-vest și sud, unde angajatorii raportează creșteri procentuale semnificative privind intenția de angajare. Intervievați au fost angajatori din patru tipuri de firme: sub 10 angajați, firme mici, medii și mari. „Angajatorii din toate cele patru categorii de organizații se așteaptă la creșteri ale numărului total de angajați în cursul trimestrului al doilea din 2015. Cei mai optimiști sunt angajatorii din organizațiile mari, unde previziunea netă de angajare este de +17 la sută, în timp ce în cazul angajatorilor din organizații medii, respectiv micro, previziunile se situează la +13 la sută, respectiv +11 la sută, susțin specialiștii.

Ce firme vor recruta personal?

publicitate tmc 640

Manpower spune că cele mai puternice intenții de angajare sunt raportate în sectorul Industrie Prelucrătoare, unde previziunea netă de angajare este de +28 la sută. Angajatorii raportează planuri de angajare optimiste, cu previziuni de +17 procente, atât în sectorul Finanțe, asigurări, servicii imobiliare și servicii de afaceri, cât și în sectorul Transport, depozitare și comunicații.

Creșteri ponderate sunt de așteptat și în sectorul Construcții și sectorul Comerț cu ridicata și cu amănuntul, ambele cu o Previziune de +16 la sută, dar și în sectorul Administrație publică și servicii sociale, cu o Previziune de +13 procente. În schimb, în sectorul Energie electrică, apă, gaze, angajatorii prevăd scăderi de personal, raportând o Previziune Netă de Angajare de -8 la sută.

 

publicitate Timisoara banner maxagro

Comments

  1. Ppa says:

    Manpower are o politica de angajare care sfideaza normele UE. Astfel ei nu au nevoie de batranii de peste 45 de ani. Posturile bine platite in management au destinatie speciala asadar cine are o pregatire temeinica pierde vremea folosind aceasta agentie. Compania desfasoara un lobby la limita legii Lucrului Bine Facut !