Zece proiecte, depuse până acum pentru finanțare din bugetul participativ al Timișului. Ce domenii vizează?

Timișenii mai au la dispoziție o săptămână ca să depună proiecte în cadrul bugetului participativ. Până acum, potrivit Consiliului Județean Timiș, au fost depuse un număr de 10 proiecte, a căror valoare estimativă se situează între 24.000 și 500.000 de lei. 

Consiliul Județean Timiș a pus la bătaie, în acest an, un buget participativ de 1 milion de lei. Cei interesați mai au timp până în 25 mai să-și înscrie ideile, toate informațiile necesare fiind disponibile aici. Până marți au fost depuse 10 proiecte, pe domenii precum protecția și refacerea mediului, IT, sport, poduri și drumuri publice sau educație. Valoare estimată a acestora se situează între 24.000 și 500.000 lei.

Inițiativele trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sunt în administrarea județului Timiș: educația; serviciile sociale pentru protecția copilului, a persoanelor cu handicap, a persoanelor vârstnice, a familiei și a altor persoane sau grupuri aflate în nevoie socială; sănătatea; cultura; sportul; protecția și refacerea mediului; conservarea, restaurarea și punerea în valoare a monumentelor istorice și de arhitectură, a parcurilor, grădinilor publice și rezervațiilor naturale; podurile și drumurile publice; turismul; infrastructura de stimulare a economiei și afacerilor; infrastructura IT și de telecomunicații.

leader board 728 x 90 px

Fiecare persoană fizică sau juridică poate formula o singură propunere. Proiectele eligibile vor intra în procesul de votare, pe aceeași platformă, orice timișean având posibilitatea a-și manifesta opțiunea pentru unul dintre acestea. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute. Proiectele selectate în urma procedurii de consultare publică vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției.

Validarea proiectelor depuse va avea loc între 25 mai și 3 iunie, în 4 iunie urmând să se afișeze proiectele eligibile. Votul proiectelor are loc în 5 iunie, iar în 22 iunie este programată anunțarea proiectelor câștigătoare. Implementarea efectivă a acestora se va face cu începere de la 23 iunie anul acesta.

CITEȘTE ȘI: Timișenii, chemați să vină cu proiecte care să fie finanțate de CJ Timiș. Buget participativ în valoare de 1 milion de lei