Cetățenii comunei Ticvaniu Mare, certați cu bunul-simț, vor fi buni de plată!

Primarul Ciprian Sebastian Măceșanu are în vedere amplasarea mai multor camerelor video de supraveghere în zonele sensibile ale comunei, precum și sancționarea localnicilor care aruncă gunoiul pe domeniul public.

Primăria Ticvaniu Mare pune la dispoziția cetățenilor locuri îngrădite pentru colectarea selectivă a deșeurilor (carton, sticlă, PET-uri), precum și puncte de unde sunt ridicate echipamentele electrocasnice, electrice și electronice vechi, precum frigidere, televizoare, aspiratoare, telefoane etc. „În primăvara aceasta am încheiat un parteneriat cu o firmă care vine, o dată pe lună, și colectează deșeurile electrice și electrocasnice din comună. Oamenii s-au obișnuit și sunt mult mai receptivi acum față de cum erau înainte. Poate și pentru că noi încercăm să le punem la dispoziție tot ceea ce este necesar pentru ca deșeurile menajere și cele reciclabile să nu mai fie aruncate sau depozitate la întâmplare pe domeniul public. Ne dorim să achiziționăm și pubele stradale, tocmai pentru descuraja practicile celor care aruncă gunoiul pe jos cu bună știință”, a declarat primarul comunei Ticvaniu Mare.

Ciprian Măceșanu promite sancțiuni pentru cetățenii care vor continua să arunce gunoiul în alte locuri decât în zonele special amenajate de primărie. „Noi avem și o hotărâre de consiliul local, prin care am stabilit sancțiuni și avertismente pentru cei care nu vor respecta legea. Însă, înainte de a-i amenda, ne-am dorit să le pune la dispoziție oamenilor tot ceea ce este necesar, pentru a nu se plânge că nu au condiții pentru depozitarea gunoiului”, a mai precizat primarul din Ticvaniu Mare.

1000x100 casa brutarului

Edilul a amintit și despre acțiunea de ecologizare, desfășurată în urmă cu trei săptămâni pe raza comunei Ticvaniu Mare și în satele aparținătoare. La această acțiune și-au „unit forțele” mai multe echipe din primărie, simpli cetățeni, precum și persoanele care beneficiază de ajutor social. Potrivit primarului Măceșanu, astfel de acțiuni de igienizare a domeniului public vor mai avea loc și în perioada următoare.