Zece bebeluşi aduşi pe lume în siguranţă la Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă pe timpul pandemiei

De la începutul pandemiei, orașul de la malul Dunării a reușit performanța de a nu înregistra cazuri de infectare cu noul coronavirus. Acest lucru a jucat un rol definitoriu, în special în rândul celor aduși pe lume la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, atât mamele, cât și nou-născuții neîntâmpinând probleme cum s-a-ntâmplat în alte unități medicale din țară.

„Odată cu decretarea stării de urgență pe teritoriul României, mai exact în perioada 16 martie-08 mai, la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă a avut loc un număr de zece nașteri: două normale și opt cezariene. Nu am întâmpinat probleme. Mamele și bebelușii au petrecut la spital în jur de patru zile, timp în care au fost monitorizați, asta pentru a vedea dacă totul evoluează normal, ulterior aceștia fiind externați”, a explicat Irina Zorzoană, medic ginecolog în cadrul spitalului din Moldova Nouă.

În privința măsurilor de igienă care au fost luate în calcul pentru a evita orice risc cu privire la sănătatea bebelușilor și a mamelor, specialistul în ginecologie a subliniat: „Dezinfectarea are loc în fiecare zi. Pacientele au fost plasate în saloane separate, iar aparținătorii nu au avut voie să vină pe secție. Atât în sala de operații, cât și în timpul alăptării, mamele au fost echipate corespunzător”.

Irina Zorzoană a dat de înțeles că, în cele aproape două luni de stare de urgență, prioritate au avut cazurile care nu puteau fi amânate și gravidele care, în scurt timp, trebuiau să nască.

Referitor la cum vor decurge lucrurile după data de 15 mai, atunci când România va trece de la starea de urgență la starea de alertă, medicul de la Moldova Nouă a precizat: „Încă nu am primit nicio înștiințare vizavi de cum va decurge activitatea după mijlocul acestei luni, însă ne dorim să putem interveni și să ajutăm cât mai multe paciente”.

Sursa foto principal: turdanews.net.