Mocioalcă: Eu și Pro România vrem să îi reprezentăm pe oamenii liberi! Nu votăm starea de alertă!

În timp ce Guvernul Orban calcă în picioare Curtea Constituțională încercând să mascheze propria neputință, liderii Pro România anunță că se opun instituirii stării de alertă din 15 mai încolo prin legea care se află astăzi în dezbatere în Camera Deputaților.

Trecut de Senat, cu destule modificări aduse de opoziție, proiectul de lege primește astăzi vot final în Camera Deputaților. Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România, a fost cât se poate de categoric, chiar înainte ca legea să fie dezbătută de deputați. „Poziția Pro România, a președintelui Victor Ponta și a mea este să nu votăm azi Legea Guvernului privind Starea de Alerta. Prin votul meu de azi vreau să îi reprezint pe oamenii liberi. Cei care au înțeles pericolul Covid 19,sunt responsabili și precauți, dar nu au nevoie de un paznic sau un polițist care să stea lângă ei, ci de un Stat care să îi sprijine în #Repornirea României!”, a precizat deputatul cărășean.

Mocioalcă spune că proiectul, chiar și după modificările din Senat, este o lege neclară, nedemocratică, plină de prevederi dubioase sau aberante, de neclarități, fără nicio măsură clară de sprijin economic și social pentru persoanele vulnerabile. „Este doar o lege prin care dăm puteri absolute, incontrolabile și netransparente unui guvern care a dovedit deja că este incompetent, abuziv și interesat doar de afaceri și binele unor lideri PNL! Accept democratic faptul că majoritatea PNL – PSD – USR – UDMR- PMP va vota această lege, așa cum a votat și învestirea Guvernului Orban 2 sau prelungirea Stării de Urgență, dar cred că România avea nevoie de altceva în acest moment! O lege care afectează viața tuturor, dar trebuie votată în 24 de ore va fi inevitabil o lege proastă, împotriva intereselor românilor, doar pe placul celor care exercită puterea guvernamentală!”, a adăugat deputatul Ion Mocioalcă.

banner 970 x 250