Speranțe mari pentru lunile de vară! Comuna Coronini își pune bazele în turiști odată cu relaxarea restricțiilor

explo 1000x200

Deși majoritatea operatorilor de turism din zona Clisurii Dunării au fost puternic afectați din cauza pandemiei, aceștia sperând să recupereze în lunile rămase pierderile înregistrate cu ocazia sărbătorilor pascale sau a weekendului prelungit de 1 Mai, situația nu pare totuşi atât de dramatică în comuna condusă de edilul Ilie Boboescu, asta pentru că, spune primarul, „majoritatea celor care ne calcă pragul o fac în perioada 15 iunie-15 septembrie”.

„Nu prea am avut turiști care să își dorească să petreacă sărbătorile de iarnă sau cele de Paște aici. De obicei, iarna aceștia preferă să meargă la munte, iar de Paște, oamenii fie rămân acasă, alături de familie, fie ies la un grătar, în compania prietenilor, undeva în apropiere de casă. La Coronini, lucrurile încep să prindă contur abia după 1 Mai, perioada de vârf fiind cuprinsă între 15 iunie şi 15 septembrie, imediat ce copiii intră în vacanță”.

Referitor la cum vor fi întâmpinați turiștii odată cu relaxarea măsurilor impuse, dat fiind faptul că 14 mai va fi ultima zi de stare de urgență pe teritoriul Românie, şeful administraţiei publice locale din Clisură a explicat:

„Deocamdată, nu știm cum va fi. Știm doar că administratorii pensiunilor își vor redeschide porțile, însă nimic concret. Cu siguranță, fiecare pensiune va pune la dispoziția clienților: măști, mănuși, dezinfectant etc. Ceea ce ni se va comunica, aia vom pune în aplicare. Nu avem altă soluție”.

banner 970 x 250