Vosganian, speranţa pentru salvarea UCMR-ului!

Încă o întâlnire despre UCMR s-a desfășurat ieri cu ușile închise alături de câteva din cele mai importante autorități locale, oameni care ar putea să facă ceva pentru rezolvarea situației critice de la UCM Reșița.

Mândria Reșiței industriale, UCMR-ul a fost în ultima vreme subiectul discuțiilor oficialităților din județ. După dezbateri în ședința Comisiei de Dialog Social, urmată de întâlnirea parlamentarilor reșițeni, convocată de Primăria Reșița, în cursul zilei de ieri s-a discutat din nou pe același subiect.

Prefectul județului, Silviu Hurduzeu, alături de președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, primarul orașului, Mihai Stepanescu, deputatul Ioan Benga, directorul Finanţelor Publice Caraş-Severin, Ioan Dragomir, şi preşedintele CNSRL Frăţia Caraş-Severin, Jivomir Tovladiat, au luat parte la expunerea problemelor UCMR-ului. „Ca urmare a analizei asupra situaţiei, s-a stabilit că principala dificultate cu care se confruntă în acest moment societatea este lipsa comenzilor. Totodată, este problematică şi dependenţa aproape totală de Hidroelectrica SA”, se explică într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin.

Nu au existat noutăți mari în cele discutate, ținând cont că toți cei prezenți cunoșteau de aproape situația reală cu care se confruntă uzina. De asemenea, concluziile acestora, nevoia de a interveni pe lângă factorii decizionali de la nivel central, au mai fost expuse și cu alte ocazii. Însă a apărut o nouă speranță pentru a soluționa într-un fel sau altul incertitudinea în care se află societatea acum privată și sutele de angajați ce depind de ea: posibila prezență a ministrului Varujan Vosganian la Reșița. „Demersurile vor continua în cursul săptămânii viitoare, când se preconizează că va fi prezent la Reşiţa ministrul economiei, Varujan Vosganian”, mai adaugă purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Mihaela Badea, în comunicat . Poate de această dată problema va trece de stadiul discuțiilor.

Comments

  1. Ieftinica says:

    Da domnule ministru stim si noi ca domnul Borza doreste sa ne faca dependenti de Hidroelectrica SA, pe care o administreza ca si pe UCMR. Aici nimeni nu are curaj sa ia o decizie pana nu da girul Borza. Intrebarile pe care ni le tot punem sunt legate de stirea ca UCMR-ul in decembrie s-a intalnit cu indianul sa le facem hidroagregate si nu s-a semnat contractul. De ce domnule ministru ca nu ne spune nimeni nimic? Vrea cineva sa ne dea de lucru si noi refuzam. Suntem asa de buni ca putem sa-l refuzam pe indian. Cu ce sunt mai buni chinezii despre care se tot vorbeste prin presa locala? Si aici tot politicul s-a implicat si a trasat sarcini directorului de la UCMR sa nu semneze contractul? Poate atunci cand veniti pe la Resita ii intrebati dumneavoastra sa putem afla si noi adevarul, de ce tot plecam acasa cate 200 pe fiecare lista, pana ajungem 300 de angajati ca la alte firme si nu lucram 1800 de oameni pentru indieni vreo 6 ani.

  2. florin says:

    Domnule Ieftinica e simplu voit se vrea soarta actoala a UCMR-ului si tot voit se da afara din angajati ,,la taiat nu trebe multi oameni citva taietori citva soferi si multi directoro si directorasi ,asa va trebuie ati satat cu miinile in sin si mai stati ,,,,pe CHEBUTIU lati facut hot si nu a fost bun asa ati spus ,,las cas buni astea de va dau afara …Am auzit dela niste fosti lucratori dela UCMR ca chebutiu sadea salarile si aveati si de lucru ,si nici nu dadea afara ,,cum atunci era de lucru si acum nu mai este …AP UCMR nui al resitei a fost al statului

  3. Ieftinica says:

    Multumesc Florine este corect. Stanciu asta nici macar nu are habar ca treaba cu UCMR-ul si Hidroelectrica tine de ministrul energiei, Vosganian e pe langa