Vom avea pârtie cu nocturnă și pe Semenic. Investiția începe în vară!

Ruinele lui Gruia Stoica și lipsa de investiții serioase în servicii pun bețe-n roate puținilor operatori de turism care derulează activități comerciale pe munte. Chiar și așa, zăpada din această iarnă a fost o reală gură de oxigen pentru proprietarii de pensiuni.

Vestea bună este că în sezonul estival autoritățile județene au în plan să deruleze o serie de lucrări pentru pasionații de schi. În acest sens, consilierii județeni, la propunerea lui Sorin Frunzăverde, au aprobat majorarea capitalului social la Schilift SRL, unde forul de la județ este acționar majoritar. O parte dintre aleși, cei ai PSD, s-au abținut de la vot cu explicația că nu ar exista încă aviz de la Consiliul Concurenței. Gestul lor însă a fost catalogat ca fiind unul politic de către executiv, astfel că în cele din urmă proiectul de hotărâre a fost votat.

Prin urmare, capitalul social a fost majorat cu suma de 300.000 de lei. ,,Este vorba de reamenajarea pârtiei de 1.430 de metri de pe Muntele Semenic, realizarea unei instalații de nocturnă, achiziționarea unui ratrac care să lucreze, practic, pe această pârtie, a unei freze care să realizeze accesul din intersecția cu fostul Hotel Gozna și până la releu”, a precizat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Investiții și la Dunăre

De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe extraordinare, care a avut loc în această săptămână, s-a decis majorarea cu 150.000 de lei a capitalului de la societatea comercială, tot a Consiliului Județean, Eoliana SRL. ,,E vorba de amenajarea portului de la Pojejena pentru a avea pe acolo accesul pentru acel vapor de agrement, acel vaporetto, așa cum l-am denumit pe Dunăre. În fapt, vom realiza prin această amenajare de la Eoliana Caraș SRL inclusiv o parte din finanțarea pentru bacul de la Moldova Nouă pentru transport greu, care face legătura cu Veliko Gradiște”, a adăugat reprezentantul executivului.

FOTO: http://www.romania-redescoperita.ro

Comments

 1. GGii says:

  Frunzaverde in fiecare primavera ne abureste cu partiile de schi de pe Semenic.
  Revedeti stirile de anul trecut de pe vremea asta despre domeniul schiabil de pe Semenic.
  Dupa stirile de anul trecut nu s-a facut absolut nimic. Nu s-a putut schia pe partia Consiliului Judetean.
  Parca alocasera bani catre Primaria Valiu ca sa amenajeze partiile. Probabil banii au fost alocati ca sa traiasca bine cu fundul pe scaune aia de la Schilift.

 2. Ponsekalnikov says:

  Uraaa!! Exact ce ne lipsea. Agrement. Se fac de toate in zona Resita mai putin esentialul. Diriguitorii judetului/orasului si-au scos din vocabular si au trecut-o pe lista tabu, expresia ,,locuri de munca”. Ce dracu mai e si aia? Asteptam cu mare interes chermezele de vara cu mici/bere/lepa brena la care bineanteles resitenii se vor inghesui pt. a dovedi inca o data ca saracia e direct proportionala cu prostia.