Haos pe domeniul public. Vezi ce spun șoferii despre lucrările făcute în bătaie de joc!

Caransebeșenii sunt uimiți cât de repede se transformă orașul lor într-un mic șantier. Deși sunt de acord cu valoroasa investiție, nervii șoferilor sunt întinși la maximum din cauza gropilor lăsate în urma săpăturilor și a modului haotic în care constructorul lucrează.

Municipalitatea va deveni cu adevărat europeană, prin introducerea rețelei de canalizare în tot orașul! Lucrări se derulează chiar și pe Strada Nicolae Bălcescu, acolo unde ar fi trebuit să fie realizată o astfel de investiție cu mult timp înainte, pentru că este artera principală a urbei. Prin urmare, toate bune și frumoase până la capitolul ,,lucrări”. Haosul lăsat în urmă de constructori spulberă până și importanța investiției. Asta, pentru că pe cetățeni nu-i bucură deloc faptul că străzile rămân distruse. ,,Am început să circulăm cu 20-30 de km / h pe mai toate străzile centrale… Sunt porțiuni care au fost astupate cu pietriș ce a fost spălat de ploaie și tot din groapă în groapă dăm”, a spus un taximetrist mai curajos, care a explicat că nu este posibil să circule în astfel de condiții.

Deși există o hotărâre de consiliu local în baza căreia primăria nu acordă autorizație de construcție pentru continuarea lucrărilor de introducere a rețelei de canalizare decât în momentul în care strada pe care s-a lucrat este readusă la starea inițială, este greu de ținut ritmul! Constructorul spune că investiția este în grafic și că străzile vor fi reparate, iar din partea administrației publice locale trebuie să existe înțelegere pentru ca finanțarea să nu se piardă.

Răbdare!

,,Proiectul este benefic pentru dezvoltarea infrastructurii municipiului Caransebeș, de la rețele de apă, canalizare, uzină de apă reabilitată și stație de epurare nouă”, a menționat primarul Marcel Vela. ,,Sunt investiții pe care administrația publică locală nu ar fi putut să le suporte niciodată și dacă la început lumea a fost reticentă acum începe să se culeagă roadele acestei investiții”, precizează primarul Marcel Vela.

Proiectul prevede efectuarea de lucrări pe aproape 25 de kilometri, iar investiția este de aproape 20 de milioane de euro. La reţeaua de apă va fi efectuată doar o extindere cu peste 5,2 kilometri de rețea. Alţi 6,5 kilometri vor fi refăcuți, iar staţia de tratare a apei va fi reabilitată. Cele mai ample lucrări vor fi efectuate însă la canalizare, care va fi extinsă cu aproape 20 de kilometri şi reabilitată pe o porţiune de 12 kilometri.

Proiectul prevede peste 2.100 de racorduri noi şi 700 de cămine de vizitare. Investiția cuprinde și construirea unei noi staţii de epurare, precum şi patru noi staţii de pompare a apelor uzate lângă podul vechi peste râul Timiş, pe strada Nicolae Bălcescu sau pe strada Caraşului.

Comments

  1. auzi.. Cornelia.. iar ai luat cibucu’ de 1 mai de la Marcel si il lauzi? pe severinului strasse cand faci un interviu cu denivelarile? sper ca nu iei si salar la articolele astea de 3.5ron/pagina.

    in rest… suntem prosti de dam in gropi. Hurduzeu PRIMAR !!! ZIC !!!

  2. Radivoj Milenovici says:

    Asa-i cand se ia ”PARANDARATUL” , primarul poate doar ”ciocu mic” !