Ordinul prefectului Ciobanu este total nelegal! E o gravă eroare!

Încetarea mandatului de primar al comunei Fîrliug dispusă de prefectul Miu Nicolae Ciobanu în cazul lui Ioan Borduz generează noi reacţii dure şi a fost deja contestată în instanţă!

Condamnat la închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene, într-un dosar cunoscut deja de toată lumea, Ioan Borduz şi-a pierdut săptămâna aceasta calitatea de edil-şef al comunei cărăşene ca urmare a ordinului emis de reprezentantul guvernului în teritoriu. Avocatul primarului, Cosmin Bolosin, vorbeşte de o gravă eroare şi susţine că Ioan Borduz se va întoarce în fotoliul de primar. În plus, va primi fiecare leu pe care nu l-a putut încasa ca salariu în perioada în care nu şi-a putut exercita funcţia. „Ordinul emis de prefect este total nelegal în opinia mea. În primul rând, instanţa de judecată i-a suspendat toate pedepsele accesorii, având astfel dreptul de a alege, de a fi ales, precum şi toate drepturile ce derivă din acestea. Legea specială la care se face referire şi pe care în opinia mea Prefectura a aplicat-o în mod defectuos, modificată la 1.02.2014, la intrarea în vigoare a noului Cod penal, spune foarte clar că încetarea mandatului primarului se face doar dacă acesta este condamnat la o pedepsă cu executare în regim de detenţie. Cred că dumnealor au confundat suspendarea sub supraveghere cu regimul de detenţie. Este o gravă eroare făcută de cei de la Prefectură, pe care sper ca instanţa să o îndrepte încă de la primul termen de judecată. Mai mult decât atât, există deja două cazuri în Caraş-Severin a doi primari care au fost repuşi pe funcţii prin decizii definitive şi irevocabile ale Tribunalului Caraş-Severin şi Curţii de Apel Timişoara”, a declarat avocatul Bolosin.

Ioan Borduz şi-ar putea relua activitatea la Primăria Fârliug înainte ca instanţa să soluţioneze contestaţia prin care a atacat ordinul prefectului Ciobanu. „Din punct de vedere juridic e o gravă eroare a prefectului. În cazul admiterii acţiunii, cu siguranţă comunitatea va fi pusă să plătească sumele de bani pe care clientul meu le-ar fi primit în perioada în care nu a putut să-şi exercite funcţia. Până atunci, se poate cere pe cale de acţiune secundară, pe ordonanţă, repunerea în drepturi a clientului meu, suspendarea provizorie a ordinului prefectului până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a contestaţiei pe care noi am depus-o la Tribunalul Caraş-Severin”, a mai precizat Bolosin.

CITELŞTE ŞI: Borduz, atac la Ciobanu: „Prefectura e mai presus de lege! M-au suspendat politic!”

Comments

 1. Comunistiiiii says:

  Bravo Cosmin tot odata eu personal cred ca acest domn prefect ar trebui si el intrun fel sa plateasca, ne am cam saturat sa asistam la comenzi politice omu asta a facut doar bine nu cred ca merita asa ceva!!! Cand se va schimba romania asta cand oare vim scapa de PSD asta comunist antic si invechit! Am incredere in justitie ca va face dreptate si candva il va trage si pe acest domn prefect la raspundere pentru abuzurile in forma continua!!!Mai ganditiva oameni buni inainte de toate si la omenire bunastare si liniste, sa putem merge si noi inainte!!!

 2. CRACIUNESC says:

  Frumos cimpanzeu !

 3. bolosin mai esti si avocat sau doar bisnitar de masini?

 4. miu says:

  si daca totusi ??? borduz are dreptate si cistiga acest drept in instanta, oare cum se sanctioneaza acest abuz ??? functioneaza onoare si demnitatea functionarului public, si isi depune demisia??? sper sa ajungem si acolo !!!!

 5. paul says:

  avocacatul bolosin, fiu de militian si implicat intr-o retea de furturi de masini de lux in anii ’90, a ajuns sa dea lectii unui alt militian… De tot rahatul!!!!

 6. aaa says:

  borduz a furat din fiecare banut care a intrat in localitate. a taiat toata padurea care apartinea primariei. isprava care l-a bagat in belea a fost fraudarea fondurilor europene. pedeapsa cu suspendare a fost mana lu frunzaverde, daca nu era frunza borduz era acuma la puscarie.