Campion național în acrobație aviatică la conducerea Aeroclubului Caransebeș!

Cristian Iorgov, unul dintre cei mai experimentați piloți instructori ai Aeroclubului României, este noul comandant al filialei Caransebeș a aeroclubului.

Cristian Iorgov va crea modele și exemple de profesionalism în acest sport, ne-a precizat primarul Marcel Vela. ,,Nu există succes fără succesori. Am toată încrederea că domnul Iorgov va lucra bine aici în Caransebeș, va ajuta tinerii dornici să învețe arta zborului cu aeronave ultraușoare să devină cei mai buni piloți, va crește campioni, în speranța că tineri din întreg Banatul vor veni la Caransebeș să performeze în aviație”, a menționat edilul urbei. Cristian Iorgov, campion național și participant la Campionatele Europene de acrobație aeriană din Slovacia, va duce mai departe munca începută de comandorul Marinel Chevereșean, care a ieșit la pensie.

,,Principalul meu obiectiv ca și comandant al Aeroclubului Caransebeș este să formez tineri în această profesie care, de ce nu, să-mi ia locul la un moment dat, să fie campioni ai zborului”, ne-a declarat Cristian Iorgov.

Noul comandant are 42 de ani, este căsătorit și are doi copii. El zboară de la vârsta de 15 ani pe toate categoriile de aeronave: planor, avion ultraușor, avion cu motor. Din 2009, face parte din echipa națională de acrobație a României și tot de atunci este în echipa României de acrobație în formație ,,Șoimii României”. În ultimii doi ani a participat la mitingurile aviatice organizate la Caransebeș.

Pentru ca viitorii piloți să zboare în condiții optime, avionul școală al aeroclubului din Caransebeș a fost trimis în Germania la revizia tehnică, urmând a putea fi utilizat de la sfârșitul lunii mai. ,,În acest an ne propunem 300 de ore de zbor, care vor fi puse la dispoziția celor 20 de tineri, începători și avansați, pentru a putea învăța tehnicile de zbor. Vreau să fie brevetați toți cei care trec probele teoretice și practice și vreau ca cel puțin 3 tineri din Banatul de Munte să participe la campionatul național de profil, care va avea loc în luna octombrie”, a mai spus pilotul instructor Cristian Iorgov, noul comandant al Aeroclubului României, filiala Caransebeș.