Vreme frumoasă de 1 Mai. Unde putem merge?

În ciuda ploilor și a instabilității atmosferice anunțate inițial de meteorologi, ploile nu își fac apariția astăzi, astfel că puteți ieși fără griji să vă pregătiți ziua în aer liber. Administrațiile locale au amenajat locuri speciale în acest sens.

Primăria Municipiului Reşiţa a stabilit trei locaţii pentru desfăşurarea activităţilor de picnic: Driglovăţul Nou: pe o suprafaţă de 8.500 mp, Strada Caraiman: pe o suprafaţă de 3.000 mp, și la Moniom: lângă terenul de fotbal de pe valea Moniomelului, în suprafaţă de 8.700 mp. De asemenea, municipalitatea, prin Direcţia pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, a finalizat amenajarea acestor locuri de picnic, fiind montate mese speciale de picnic, grătare şi pubele de gunoi. ,,Pe această cale, rugăm cetăţenii, care vor desfăşura activităţi de picnic în aceste zone, să păstreze în bună stare mobilierul urban şi să respecte obligaţiile prevăzute în Legea nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Primăria Reșița.

Grătare doar în Teiuș, la Caransebeș

Pentru gugulani sunt amenajate două zone pentru activităţi de tip picnic, pe malul râului Timiș. Acestea sunt în amonte și în aval de locul cunoscut de localnici Puntea Revoluţionarilor sau fostul pod balansoar, din zona de agrement Teiuş. Igienizarea zonei se va realiza cu pubele de mici dimensiuni, deoarece nu există acces pentru autoutilitara de ridicat gunoiul menajer de către serviciul de salubritate.

Oficialii Compartimentului de Mediu din cadrul primăriei precizează că în zonele special amenajate cetăţenii trebuie să păstreze curăţenia, să arunce deşeurile doar în containerele speciale, să aprindă focul doar în locuri amenajate și să stingă jarul după încheierea activităţii. În plus, reprezentanți ai Gărzii de Mediu, ai Poliţiei Locale şi ai Jandarmeriei vor patrula în zonele amenajate pentru activităţi de picnic, dar şi în cele turistice de pe raza Caransebeșului pe toată durata minivacanței de 1 MAI.

,,La Oțelu Roșu cel mai potrivit loc este Gura Jgheabului, acolo unde sunt montate 10 grătare”, precizează primarul orașului, Luca Mălăiescu. De asemenea, sunt cetățeni care doresc să-și amenajeze propriile locuri pentru picnic în special pe malul Bistrei sau în zona Poiana Mărului.