Încep lucrările pe drumurile județene. Din fonduri proprii!

Decizia luată de Guvern, de a ocoli județul Caraș-Severin în ce privește alocarea de bani din sumele defalcate pe TVA, a mobilizat autoritățile județene să își facă propriul plan de intervenție din fonduri proprii.

Praf în multe cazuri, drumurile județene au suferit în ultimii ani atât din cauza incoerenței dictate de la centru, cât și din blocajele care au existat pe programele de finanțare pentru reabilitarea infrastructurii. Dacă în anii trecuți nu au fost suficienți bani, în 2015, Guvernul nu a alocat niciun leu la acest capitol. Chiar și așa, șoselele trebuie măcar reparate, pentru că oamenii sunt supărați că își rup mașinile în două. Aleșii județeni încearcă să repare aceste minusuri din fondurile proprii.

,,Am aprobat o hotărâre de Consiliu judeţean, prin care investim, din fondurile CJ, în drumurile judeţene. Am început să lucrăm pe principalele artere, care sunt în grija CJ. E nevoie de această investiţie, dar, o repet, o facem în acest an din fonduri proprii, nu din fonduri guvernamentale. Sper însă, aşa cum există promisiuni, ca după rectificarea din iulie, aşa cum se fac aceste rectificări, la şase luni de la aprobarea iniţială a bugetului, să obţinem fonduri şi din TVA, cum au fost drumurile judeţene, de-a lungul timpului, finanţate”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, în urma ședinței extraordinare de consiliu care a avut loc ieri.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

De altfel, planul de intervenție al autorităților a fost supus la vot în plen și aprobat cu unanimitate de voturi. Tot cu unanimitate de voturi, consilierii au aprobat și un alt proiect de hotărâre care vizează infrastructura, și s-a referit la transmiterea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții, a construirii unui zid de sprijin, de 30 de metri, și a 8 podețe amplasate de DJ 573. Acestea au fost distruse de calamități, iar acum vor fi refăcute.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200

Comments

  1. drumuri si poduri says:

    Vraja pe plaja, doar blonda a pus botu’! Nu-s drumuri, fa! indiferent ce zice frunza si indiferent cata spaga iei, tot mergem prin gropi. Bine ca presa de ciorba sta de paza democratiei pe bani !

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/