Volum record de lemn vândut la Direcția Silvică

Oficialii Direcției Silvice organizează periodic licitații prin care vând masă lemnoasă. Anul acesta, de exemplu, volumul de lemn care a ajuns la privați a fost cel mai mare din ultimii zece ani. Directorul instituției, Adorian Solomonesc spune că rar are parte de asemenea vânzare la acțiunile organizate de direcție.

Anul acesta, la cea mai recentă licitație s-au vândut 205 mii de mc de lemn, la o valoare de 76,74 de lei/metrul cub. Județul Caraș-Severin ocupă locul al doilea ca suprafață împădurită. În Caraș-Severin există 17 ocoale silvice, în timp ce în Suceava, care ne depășește ca suprafață împădurită, sunt 25.

„La pădurile care sunt în județ, legea permite anual să se exploateze 800 de mii de mc de lemn, în contextul în care în Caraș-Severin se exploatează maximum 670.000”, a spus Adorian Solomonesc. Tot în aceeași bază, oficialul de la Direcția Silvică explică faptul că în județ nu sunt probleme cu defrișările.

În ciuda acestui fapt, oficialul instituției subliniază că cei de la Direcția Silvică vor continua controalele pe teren, alături de polițiști, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

 

 

Comments

  1. eu eu says:

    este lemn….sa se auda drujbele cum canta…asta imi place…traiasca nasu mare…pana pica dealu pe valiug, atunci o sa rad copios la plansul oamenilor fara case