„Vine ploaia, bine-mi pare”. Locuitorii din bazinul hidrografic Bârzava scapă de inundații

În luna octombrie a acestui an ar urma să înceapă lucrările de amenajare a cursului râului Bârzava pe sectorul Bocșa-Gătaia-Denta, lucrări care odată finalizate i-ar scăpa de grija inundațiilor pe locuitorii din aceste zone, cele mai afectate în cazul unor calamități.

50 de milioane de euro este costul proiectului „Amenajare complexă râu Bârzava și afluenți pe sectorul Bocșa – Gătaia – Denta, județ Caraș-Severin și județ Timiș”, care, potrivit directorului Administrației Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin, ar urma să fie semnat în luna septembrie a acestui an. Finanțarea este asigurată din fonduri europene.

„Lucrarea presupune regularizarea în totalitate a râului Bârzava, presupune consolidări de maluri, presupune realizarea polderului de la Gherteniș, care reprezintă o pungă, o rezervă unde se poate transmite apa în situații delicate din Bârzava pentru a nu crea probleme oamenilor și unităților economice din zonă. Această zonă, Gătaia, rămâne și la ora actuală cea mai fierbinte zonă, dacă vreți, din punctul nostru de vedere, al apelor”, a declarat Titu Bojin.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Lucrările ar putea să înceapă în octombrie, dacă nu vor exista contestații și sunt programate să se încheie în maximum 3 ani.

„În momentul în care vom realiza această lucrare, oamenii din zona vizată nu vor mai fi afectați de inundații”, a dat asigurări directorul ABAB, Titu Bojin.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/