Viitorul verde al transportului în comun mai așteaptă! Lugojul va primi abia anul viitor autobuzele electrice

Proiectul de modernizare a parcului de autobuze, folosit pentru transportul în comun din Lugoj, va putea fi implementat abia din 2020.

Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei Lugoj în cadrul ultimei ședințe de consiliu, investiția derulată de Ministerul Dezvoltării Regionale fiind acum în fază de achiziție.


tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Vor fi nouă autobuze electrice de 10 metri lungime și trei stații de încărcare rapidă și nouă stații de încărcare lentă. Valoarea totală a investiție este de 21.225.334 de lei. Lugojul face parte din lotul patru în care sunt cinci municipii. Lugojul nu are concurență la proiect. După faza de achiziție urmează o cerere de finanțare și cel mai probabil, la anul, autobuzele vor fi livrate către beneficiar”, a spus Liviu Savescu, șeful Biroului Management, Proiecte, Programe din Primăria Lugoj.

Partea de contribuție a Primăriei este de 424.506 lei la care se adaugă alte 3 milioane de lei din TVA-ul declarat neelegibil de Guvern și trecut în sarcina municipalităților, sumă ce va putea fi ulterior recuperată de la stat.

CITEȘTE ȘI: Cadoul de la minister! Un singur oraș din vestul țării primește în acest an autobuze electrice!

banner 970 x 250