Corpul de control al lui Felix Borcean, subiect de dispute politice. „E ilegal, pornind de la semnătura viceprimarului pe ștampila primarului”

Primarul Felix Borcean are încredere în colegii săi… și nu prea. Edilul-șef al Caransebeșului și-a dorit cu orice preț un corp de control intern, dar consilierii liberali s-au opus. Ba mai mult, au revocat hotărârea de înființare. „Ilegal”, spune Felix Borcean, arătând din nou cu degetul spre secretarul Primăriei.

Primarul Caransebeșului și-a dorit un corp de control în aparatul propriu pentru că, în ultima perioadă, nu a avut încredere în colegii din Primărie, în special în secretarul instituției, Ana Bratu, pe care o acuză că l-a îndrumat greșit în special în privința cazului Teracon, foarte mediatizat, pentru care a fost chemat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru explicații. În replică, secretarul instituției spune că nu are nicio legătură cu ceea ce susține Felix Borcean și, prin toată activitatea desfășurată în Primăria Caransebeș nu i-a dat niciodată motiv de a nu avea încredere în deciziile sale.

Edilul Caransebeșului ne-a declarat că, deși Hotărârea privind înființarea Corpului de Control a fost revocată de către colegii săi de partid, fără a-l înștiința despre proiectul depus în Consiliul Local de către viceprimarul Marius Isac care a folosit ștampila cu „primar”, compartimentul va funcționa cu Mihai Minea ca șef de serviciu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

La început am plecat cu încrederea totală în întreg aparatul Primăriei Caransebeș, dar pe parcurs, începând de la vestitul caz Teracon, când pur și simplu am fost trimis să semnez acel act notarial, neștiind că niciodată, în nicio situație primarul nu semna aceste acte. Mi s-a spus și trebuia să o cred pe cuvânt pentru că este secretarul instituției, că primarul trebuie să semneze. Acum avem o altă situație și Ana Bratu evită să dea răspunsul pentru că întotdeauna când evită să dea răspunsuri este în neregulă și asta poate constata oricine că acel proiect de hotărâre cu toate documentele ce-l însoțesc, raport, expunere de motive, este făcut total greșit și din punctul meu de vedere, deocamdată ilegal, pornind de la semnătura viceprimarului pe ștampila primarului”, ne-a declarat Felix Borcean.

CITEȘTE ȘI: Fără săpături în trecut! Consilierii locali PNL din Caransebeș nu acceptă ca Felix Borcean să aibă corp de control!

Secretarul Primăriei, Ana Bratu, ne-a declarat că primarul o acuză pe nedrept și nu înțelege de ce, pentru că nu ea s-a ocupat de acel caz Teracon. „Nu am avut nicio legătură cu semnarea de către primar a actului de revocare a contractului de vânzare cumpărare încheiat cu SC Teracon. Hotărârea a fost înaintată pentru punerea în aplicare la Serviciul de Cadastru, după care șeful serviciului și-a întocmit delegația de semnare personal a actul de revocare așa cum a mai făcut și înainte, cu împuternicire. El mi-a comunicat mai târziu că delegația nu i-a fost semnată de către primar, pe motivul că se va prezenta primarul personal pentru semnarea acelui act. Deci nu am avut niciun fel de legătură cu semnarea acelui document de către primar”, menționează secretarul Primăriei Caransebeș, Ana Bratu. Aceasta a mai dorit să adauge că la aparatul Consiliului Local se transmit proiectele de hotărâre și referatele întocmite de compartimentele de specialitate pentru avizul Comisiei de Specialitate, după care sunt introduse pe ordinea de zi în vederea dezbaterii de către consilieri. Ca secretar, ea își poate da avizul după votarea acelui proiect de hotărâre.

Mi-am dat avizul pentru revocarea HCL-ului care face referire la înființarea Corpului de Control pentru că a avut anexat un raport de specialitate precum că este perfect legal acel proiect din partea juristului Primăriei. Legea spune în felul următor: se aprobă un proiect de înființare a Corpului de Control în Consiliul Local, după care tot în Consiliu se modifică organigrama pentru introducerea posturilor solicitate prin HCL, chiar dacă este personal contractual și abia după această etapă se scoate la concurs postul respectiv. Ori în cazul nostru primul HCL de înființare nu și-a produs efectul pentru că nu a fost modificată organigrama, iar HCL-ul de revocare a venit la scurt timp fără a mai produce modificări în organigramă”, ne-a mai precizat secretarul Primăriei Caransebeș, jurist Ana Bratu.

Cele două tabere: atât primarul Borcean și grupul PSD din Consiliul Local care-l susține, cât și grupul de liberali, în frunte cu viceprimarul Isac, se vor lămuri după ce Prefectura Caraș-Severin va da avizul (negativ sau pozitiv) pentru acest proiect de revocare privind înființarea Corpului de Control.

Cum ambele tabere amenință că lucrurile se vor lămuri doar în instanță, cu siguranță că vom mai scrie despre acest subiect.

CITEȘTE ȘI: Aleșii locali din Caransebeș, unul mai jurist ca altul! Încă o ședință de Consiliu Local va fi tranșată în instanță!

banner 970 x 250