Viitorul sună bine pentru absolvenții Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”! Diploma deschide porți la nivel internațional

timisoara capitala 2023

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Caransebeș, o ofertă de neratat pentru cei care doresc o carieră în medicină! O parte dintre absolvenți lucrează în spitale din Germania, după ce au făcut practica medicală în spitalele din Caraș-Severin.

Școala a fost înființată în 2012 și a funcționat ca filială până acum trei ani, iar după obținerea acreditării s-au putut organiza examene de absolvire. În acest an s-a ținut examenul pentru Farmacie și conducerea unității de învățământ lucrează deja la examenul din această lună, când elevii vor susține doar prezentarea lucrării de licență online sau în fața comisiei.

Înscrierile nu se opresc aici și porțile rămân deschise și celor care se înscriu în toamnă. „Sunt elevi interesați, nu într-un număr atât de mare și asta din cauza conjuncturii. Anul acesta bacalaureatul a fost mult mai ușor, dar după a doua sesiune a bacalaureatului din toamnă primim cele mai multe cereri de obicei. La noi mai vin absolvenți de facultate care fac recalificare sau foarte multe doamne care lucrează în străinătate și sunt mult mai bine plătite dacă își fac o anumită pregătire. Avem elevi care lucrează în Germania, Bavaria, la două spitale. Trei sunt de anul trecut și câțiva din generațiile mai vechi”, a explicat Marița Stan Erimescu, directorul Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila” Caransebeș.

Practica se face în zonele apropiate Școlii „Carol Davila”, în spitale din Caransebeș, Oțelu Roșu și Reșița. 60 de locuri sunt disponibile la cele două clase de generaliști și 20-30 la clasa pentru asistenți medicali și farmacie, iar cei care sunt interesați de aceste cursuri trebuie să știe că taxa școlară anuală este în cuantum de 2.000 de lei. Directorul școlii a enumerat atuurile și motivele pentru care elevii ar trebui să ia în considerare o carieră în medicină: „Diploma este recunoscută în străinătate, înscrierea se poate face fără diplomă de bacalaureat, avem cadre didactice competente, profesori toți cu gradul I, medicii sunt medici principali, avem un manechin foarte performant pe care se poate face practică și contracte cu aproape toate spitalele din zonă. Până acum sunt înscriși cam 30 la secția de medici generaliști și 10 la farmacie, iar înscrierile se pot face până la data de 1 septembrie.” .

Cuib de vise 1000x100

CITEȘTE ȘI: Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” își așteaptă noii elevi! Vezi programul și condițiile de înscriere