Cariile financiare, un alt fel de pericol pentru igiena orală! „Este nevoie de un program special pentru copii”

dentist, stomatolog
gif card de energie dacus 1000x100 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

COVID-19 se manifestă și prin dureri… dentare. Majoritatea pacienților sunt descurajați de situația cu virusul și de prețurile lucrărilor dentare. Fără un program național care să vină în sprijinul cetățenilor, persoanele cu venituri modeste scrâșnesc din dinți. Corneliu Zeicu, medic stomatolog în Caransebeș, vine cu o serie de sfaturi pentru părinți în privința igienei orale și subliniază nevoia unei inițiative a Guvernului pentru ca toți copiii să poată beneficia de consultații gratuite.

Situația financiară a românilor nu le permite acestora să beneficieze de tratamentele stomatologice de care au nevoie și se rezumă la măsuri simple, cum ar fi igienizările dentare și extracțiile. Lucrările dentare au scăzut în procent de 80% și nimic mai scump de extracții și igienizări nu este căutat de clienți. „După starea de urgență, ne-am revenit puțin mai greu din cauză că pacienții nu sunt asigurați din punct de vedere financiar. Statul nu îi ajută deloc, cum se întâmplă în alte țări dezvoltate. Vorbim despre anumite asigurări care la noi în țară sau în Caraș-Severin nu există. Anumiți pacienți nu își mai permit să vină la cabinetul stomatologic pentru că salariile sunt cum sunt și tind să cred că pe viitor stomatologia va fi un lux pentru mulți dintre pacienți.”, a declarat medicul stomatolog Corneliu Zeicu pentru Express de Banat.

Cabinetul medicului Corneliu Zeicu oferă o gamă largă de lucrări stomatologice, cum ar fi implantologie, estetică dentară, lucrări protetice de calitate superioară, tratamente endodontice și tot ce ține de stomatologie. Micile extravaganțe sunt, de asemenea, oferite, pornind de la albiri dentare, punerea unor mici pietricele dentare și ajungând la lucrări care presupun dinți din ceramică pe suport de zirconiu. În privința lucrărilor efectuate la copii, dentistul vine cu o serie de sfaturi și subliniază importanța relației dintre medic și copil: „Sfătuiesc părinții să-și învețe copiii să se spele de cel puțin două ori pe dinți pe zi, să vină la cabinetul dentistului din timp și să se obișnuiască cu actele stomatologice. Colaborarea medic dentist și pacient este foarte importantă. Copilul trebuie să se împrietenească cu stomatologul și să meargă la medic ca la un prieten. Cariile trebuie tratate din timp și folosirea unei periuțe electrice sau dedicate copiilor este de asemenea recomandată”.

COVID-19 a dat peste cap toate socotelile pacienților care au strâns bani pentru o anumită lucrare dentară. Prețurile au crescut radical și cei care suferă sunt în special copiii din familii cu venituri modeste. Medicul stomatolog spune că Guvernul trebuie să se implice în crearea unui pachet de măsuri care să le permită tuturor cetățenilor un consult gratuit la cabinet. „Lucrarea mea de doctorat s-a numit «Impactul programelor educaționale asupra sănătății orodentare». Am avut de lucrat cu copii în momentul în care m-am pregătit și am făcut o statistică pentru situația dată. Este nevoie de un program special pentru copiii mici, dar acest program trebuie făcut prin asigurarea cabinetului cu o sumă mai mare lunară ca și acei copii să își permită să meargă la dentist. Nu știu câți dintre părinți își mai permit să vină cu copilașul în cabinetul stomatologic. Prețurile au crescut foarte mult, cu aproximativ 70%, din cauza COVID-19. Părerea mea este că Guvernul ar trebui să mărească plafonul pentru copii astfel încât toți pacienții să își permită să facă un consult medical în cabinetul stomatologic.”, a explicat Corneliu Zeicu.

publicitate Timisoara banner maxagro

Situat pe strada Crișan Nr 9 din Caransebeș, cabinetul medical individual Dr Zeicu Corneliu Constantin își primește clienții într-un spațiu elegant, cu dotări performante și mai ales cu o stare de bine, cu încredere desăvârșită în medicul stomatolog, prietenul pacienților, mai presus de orice meserie.  Programările se pot face la numărul de telefon: 762 677 499 sau trimițând mesaj privat pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/pg/CMI-Dr-Zeicu-Corneliu-Constantin

STPT job 1000x200 casa alex cbes
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/