Un lider politic recunoaște: Avem prea mulți proști în poziții publice importante! De ei trebuie să scăpăm!

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Ionuț Popovici e cea mai bună variantă pentru șefia Consiliului Județean Caraș-Severin, este convins europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, care îi avertizează pe cărășeni să aibă grijă în 27 septembrie, la alegerile locale, ziua în care se poate face curățenie pe scena politică.

Prezent la Reșița, Tomac a vorbit despre neîncrederea care există între cetățeni și administrație, lucru de care se fac vinovați tocmai politicienii care promovează în funcții importante pe oricine are carnet de partid, fără a se ține cont de competențe. „Noi avem obligația să refacem această încredere. Ea poate fi făcută doar prin gesturi politice concrete, asumate de un partid politic, iar PMP și-a propus ca în această campanie să discute foarte mult despre nevoia de transparență în administrația publică. Nu mă refer doar la primării, consilii județene și așa mai departe, mă refer la toată administrația. Noi propunem două lucruri. Pe de o parte urmărim să oprim risipa banului public și să refacem încrederea între instituțiile publice și cetățenii români. Cetățenii sunt nemulțumiți pe bună dreptate de cele mai multe ori. Noi propunem ca toate contractele semnate instituțiile publice să fie publicate în ziua în care sunt semnate. Aceste contracte nu sunt secrete de stat, iar atunci când gestionezi bani publici nu ai ce ascunde. Asta este o măsură care o propune PMP. Și a doua măsură este să publicăm și anexele, că de multe ori se prezintă un contract frumos și pe măsură ce trece timpul el se îngroașă. Și nu doar anexele, ci și facturile! Cetățenii trebuie să știe exact ce se întâmplă cu banii lor!”, a explicat europarlamentarul.

Eugen Tomac a vorbit totodată despre eliminarea pilelor în instituțiile de stat, acolo unde numai de competență nu poate fi vorba acum. Liderul PMP a folosit cuvinte dure, dar pe bună dreptate. „Demersul PMP e justificat politic de nevoia de a opri risipa banului public pentru că sunt și multe proiecte care depind de proști aflați în funcții publice. Sunt mulți proști în funcții publice care nu știu să ia decizii! Îl auzeam recent pe Dâncu care se plângea că e suficient să vină trei idioți ca să strice un partid sau să strice o guvernare. Nu, e suficient să ai un singur idiot, dar ăla să fie șef! Și noi avem această problemă în societatea românească, avem prea mulți proști în poziții publice importante și de asta trebuie să îi măturăm! Îmi pun mare speranță în echipa noastră din Caraș-Severin, în candidații noștri. Vreau ca partidul nostru să devină forța care aduce o schimbare reală, nu una mimată. Îi văd pe unii, se leagă toată ziua cu lanțuri de Parlament, vin cu tot felul de prostii. Nu, oamenii așteaptă soluții concrete de la politicieni, nu justificări pentru neputință. Cine nu poate, să plece acasă! Românii au nevoie de bărbați. Noi avem o țară frumoasă, avem resurse, avem potențial, dar avem prea mulți proști în poziții publice importante și de ei trebuie să scăpăm. Putem scăpa prin vot!”, a adăugat Eugen Tomac.

Președintele PMP așteaptă un scor foarte bun pe care Ionuț Popovici să-l obțină cu echipa sa în Caraș-Severin și transmite un mesaj liderilor celorlalte partide: timpul angajamentelor ascunse pe sub masă, al blaturilor și minerilor în politică a apus! „Nu cred că avem dreptul să mai tratăm superficial prezentul și viitorul nostru. Avem suficiente creiere inteligente în această țară pe care trebuie să le punem la muncă. Avem milioane de români care au plecat din lipsă de locuri de muncă bine plătite aici, acasă! A sosit momentul să începem să avem mai multă încredere în noi și să pregătim programe eficiente români”, a mai spus europarlamentarul PMP.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/