Ecologiștilor din Caraș-Severin nu le miroase a bine! ”E praf în ochii cărășenilor!”

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Prin vocea președintelui Valentin Armașu, Partidul Ecologist Român atrage atenția că depunerea gunoiului din județ în centrul de management al deșeurilor de la Lupac, care ar trebui pus în funcțiune cât de curând, ar putea presupune costuri exorbitante, mult mai mari decât în prezent, când camioane întregi transportă gunoiul în alte județe.

Armașu spune că administrația județeană nu ar trebui să se grăbească să inaugureze investiția de zeci de milioane de euro, din fonduri europene, înainte de alegerile locale doar pentru a puncta electoral, ci  ai întâi ar trebui să ofere explicații. „Consiliul Județean se grăbește foarte tare acum. De patru ani, haldina a stat închisă și a generat niște costuri imense pentru cetățenii Reșiței. Am văzut de la ADI Intercom Deșeuri tarifele de operare a haldinei de la Lupac. Se va plăti o redevență de 5,4 milioane lei pe an. După patru ani în care nu s-a făcut nimic, costurile care revin cetățenilor sunt majorate astfel: de la 4 lei la 18.87 lei, de la 25 la 94, de la 62 la 159, de la 64 la 148 de lei! Partidul Ecologist Român a cerut la Consiliul Județean Hotărârea Consiliului Județean prin care a fost aprobat contractul de delegare a gestiunii la Lupac și actul adițional care stabilește schimbarea tarifelor. Adică vrem și noi să știm unde este fundamentul acestor măriri exorbitante pentru cetățeni. Cum au calculat dânșii?! De unde reies aceste costuri?!”, întreabă revoltat Armașu.

Omul de afaceri se teme că situația e și mai dramatică. Și asta pentru că la tarifele respective s-ar putea adăuga și prețul perceput de firmele care strâng gunoiul din localități. „Va fi din nou un praf în ochi înaintea alegerilor, așa cum s-au tăiat panglicile și la AQUACARAȘ pe stațiile de epurare și vă asigur că niciuna nu funcționează. Deci, același lucru îl facem, înainte de alegeri, cum s-a făcut în ultimii 30 de ani, și la deponeul de la Lupac. Tăiem panglici, cetățeanul vede doar ce frumos este, ce bine va fi. Corect ar fi să explicăm din start cetățenilor că acestea vor fi tarifele când vom da drumul la haldina de gunoi. Domnul președinte Hurduzeu să ne explice clar, că după calculele celor de la ADI, cu siguranță mai ieftin este să ducem gunoiul la Oradea.”, avertizează omul de afaceri intrat de curând în politică.

1000x100 (4)

Directorul ADI Intercom Deșeuri, Daniel Borduz, a încercat să stingă de la bun început o situația deja suficient de inflamată. „Acele tarife sunt percepute de operatorul deponeului, ne-au fost comunicate pentru a fi transmise operatorilor noștri de colectare și transport. Tarifele trebuie aprobate în Adunarea Generală a Adi Intercom Deșeuri. Tarifele propuse trebuie să fie fundamentate. Unele tarife din acea listă nu vor mai fi percepute, astfel că, în final, costurile nu vor fi mai mari decât în prezent.”, a spus Borduz. Cât costă până la urmă tona de gunoi în Caraș-Severin vom afla în momentul emiterii primei facturi. Cert este că deja s-au plătit averi întregi băieților deștepți. Și de unde altundeva dacă nu din buzunarele cetățenilor?!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/